OSVAJA OKUSOM
Jelo gotovo za 30 minuta: Isprobajte recept Jamieja Olivera za najukusniji krumpir

Izvor: Profimedia / Autor: Sea Wave / Alamy / Alamy / Profimedia
Sastojci
- Jedan veliki crveni luk
- Kilogram krumpira
- Jedan muškatni oraščić
- Dva češnja češnjaka
- 300 ml vrhnja za kuhanje
- Dva ili tri dobro ocijeđena inćuna
- Parmezan ili ribani sir
- Dva lista lovora
- Mala količina svježeg timijana
- Maslinovo ulje
- Morska sol
- Papar
Jamie's Quick Potato Dauphinoise
Izvor: Društvene mreže / Autor: Jamie Oliver
Priprema
Kako u svom receptu priznaje Jamie Oliver, priprema gratin dauphinois krumpira po prirodi iziskuje veću količinu vremena, no kako bi cjelokupan proces ubrzali postoji nekoliko trikova.
Kilogram nasjeckanih krumpira na ploške odložite u pekač, dodajte mu nasjeckani crveni luk, začinite prstohvatom soli i papra i prelijte s vrhnjem za kuhanje.
U postojeću mješavinu zatim dodajte dva lovorova lista i manju količinu svježeg timijana. Kako bi ubrzali postupak pripreme, u pekač dodajte manju količinu vrele vode.
-
SLATKO NA TANJURU
Otkrivamo genijalne trikove za savršenu čokoladnu tortu, a imamo i recept koji će vas raspametiti
-
PRIJEDLOG ZA RUČAK
Ova kremasta juha u kombinaciji s tostiranim sendvičem izmamit će vam osmijeh na lice
-
PRIJEDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK
Čak i ako netko od vaših ukućana ne voli kelj, ovaj će ih recept potaknuti da se zaljube u ovo super zdravo povrće
Pekač s krumpirom zatim odložite na pećnicu na kojoj ćete ga kuhati i dodajte dva do tri ocijeđena inćuna po želji, uz maslinovo ulje, dva nasjeckana češnja češnjaka, muškatni oraščić i manju količinu parmezana ili naribanog sira.
Pekač prekrijte folijom i na vatri kuhajte oko šest minuta. Nakon kuhanja po želji dodajte još malo parmezana ili naribanog sira te odložite u pećnicu i pecite 15 minuta na temperaturi od 220 °C dok krumpir ne poprimi zlatno smeđu boju.
Krumpir pripremljen na ovaj način poslužit će kao samostalan obrok ili ukusan dodatak jelima.
- recept
- krumpir
- jamie oliver
- brzi recept
- brzi i jednostavni recepti
- brzi recepti
- recept jamieja olivera
- priprema jela