ZA DJECU I RODITELJE

Francuska škola organizira otvorena vrata

18.03.2013 u 14:33

Bionic
Reading

Francuska škola u Zagrebu organizira otvorena vrata u ulici Fratrovac 36 u četvrtak 21. ožujka od 17 do 19 sati

Nastavno osoblje će tom prilikom prezentirati nastavne programe i način rada u školi. Zainteresirane obitelji, roditelji i djeca moći će se susresti s ravnateljem škole i nastavnicima, obići školu te razgovarati s predstavnicima roditelja.

Francuska škola u Zagrebu trenutno ima stotinjak učenika, a zastupljeno je petnaest nacionalnosti. Obuhvaćena su djeca od tri do 15 godina, od vrtića do kraja osnovne škole.

Škola se nalazi u udobnom okruženju na brežuljku ulice Fratrovac, okružena je vinogradima te nedaleko od centra Zagreba. Djeca mogu uživati u širokom prostoru s velikom sportskom dvoranom i velikim višenamjenskim igralištem na otvorenom, daleko od prometa i smoga.

Opremljena je računalnom opremom (svaki učenik u nižim razredima ima svoje prijenosno računalo, svaki razred interaktivnu ploču) te posjeduje knjižnicu s preko 3.000 knjiga na francuskom jeziku.

Stečeno obrazovanje priznato je u Francuskoj, kao i unutar mreže francuskih škola u inozemstvu AEFE, koju čini 483 škola u 130 zemalja. Roditeljima koji imaju karijeru na međunarodnoj razini garantira se školovanje njihove djece i obogaćivanje u drugom kulturnom okruženju.

Škola također nudi djeci hrvatskih obitelji pratnju za francuski jezik, a nastava hrvatskog jezika će im omogućiti da se kasnije uključe u hrvatski školski sustav.