DOBAR IZBOR

Fina i mirisna: Ovu juhu obožavaju baš sve generacije, a gotova je u tren oka

  • Autor: M.D.
  • Zadnja izmjena 03.03.2022 13:10
  • Objavljeno 03.03.2022 u 13:10
Juha od mrkve sjajan je lagani međuobrok ili predjelo

Juha od mrkve sjajan je lagani međuobrok ili predjelo

Izvor: Profimedia / Autor: Francesco Dibartolo / Panthermedia / Profimedia

Topla, ukusna i prije svega zdrava juha od povrća uvijek je dobar izbor za lagani međuobrok ili početak bogatog ručka. Zahvaljujući mrkvi ova juha je slatka i vole je baš sve generacije

Za pripremu ovu fine i zdrave juhe možete koristiti svježe povrće, a ako želite ubrzati proces i na stolu u manje od 45 minuta imati sjajan obrok, posegnite za smrznutom povrćem. Naime, u dane kada baš i nemam vremena vrlo je zgodno u zamrzivaču imati pripremljene male porcije povrća kao što je mrkva i poriluk.

Potrebni sastojci:

  • 500 g mrkve
  • 150 g luka
  • 1 krumpira
  • 1 poriluk
  • 1 l povrtnog temeljca
  • o Maslinovo ulje
  • Sol
  • Papar
  • Svježe nascjeckani peršin ili klice za ukrašavanje

Priprema:

Krumpir ogulite i nasjeckajte. Poriluk očistite i nascjekajte.

Nasjeckajte luk. U lonac stavite malo ulja, zagrijte ga i popržite nasjeckani luk.

Nakon 4 do 5 minuta dodajte poriluk, promiješajte i kuhajte još 3-4 minute.

Očistite i nascjekajte mrkvu, a zatim je zajedno s krumpirom dodajte u lonac i pomiješajte s ostalim sastojcima. Dinstajte sve zajedno nekoliko minuta.

Zalijte temeljcem od povrća i ostavite da kuha na srednjoj vatri 25 minuta.

Maknite s vatre, usitnite štapnim mikserom ili zgnječite i propasirajte kroz cjedilo, a zatim posolite i popaprite.

Kremu od mrkve poslužite u dubokim tanjurima i ukrasite klicama i svježe sjeckanim listićima peršina.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!