odlična kombinacija

Obožavamo brze i slasne obroke, a ovaj recept za pečene krumpire često ćete pripremati

  • Autor: M.D.
  • Zadnja izmjena 01.03.2022 11:47
  • Objavljeno 01.03.2022 u 11:47
Pečeni krumpiti uvijek su dobra ideja

Pečeni krumpiti uvijek su dobra ideja

Izvor: Profimedia / Autor: Sergii Koval / Alamy / Alamy / Profimedia

Brzi i slasni obroci na popisu su najomiljenijih, a još kada u njih možete ubaciti u malo povrća, tu je recept koji ćete obožavati jesti i pripremati

Dobro pečenim krumpirima teško je odoljeti, no sada je vrijeme da standardni recept podignemo na višu razinu. Pečene krumpire pomiješajte s brokulom i sirom, ponovno sve zapecite u krumpirovoj kori i u tren oka uživajte u slasnom jelu koje jednako dobro funkcionira kao samostalan obrok ili ukusni prilog.

Potrebni sastojci:

  • 2 velika krumpira koja se peku s korom
  • Maslinovo ulje
  • Sol
  • 160 g kuhane brokule, nasjeckane
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 30 g maslaca
  • 150 g grubo naribanog cheddara
  • Svježe mljeveni crni papar

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 230 stupnjeva, a rešetku ostavite na srednjoj poziciji.

Krumpir dobro izribajte, zatim ga isperite i osušite. Koru natrljajte s malo maslinovog ulja i sve dobro posolite. U krumpiru uz pomoć vilice s oštrim zupcima probušite nekoliko rupa. Krumpir stavite direktno na rešetku pećnice i pecite dok potpuno ne omekša, 45 do 60 minuta.

Krumpir izvadite iz pećnice i pažljivo ih oštrim nožem razdijelite po sredini. Unutarnje dijelove krumpira izdubite u zdjelu, a koru ostavite netaknutu. Zgnječite brokulu, kiselo vrhnja, 1 žlicu maslaca, 65 g cheddara te sol i papar po ukusu.

Sve dobro promiješajte i dobivenom smjesom napunite polovice kora krumpira, a potom prebacite u lim za pečenje. Grinji sloj premažite ostatkom maslaca i ravnomjerno pospite ostatkom sira. Pecite dok ne porumeni, 10 do 15 minuta.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!