TKO ZNA NAJBOLJE

Evo zašto žene odijevaju muškarce

24.01.2012 u 11:39

Bionic
Reading

Vrlo malo muškaraca iskazuje interes za modu, ali većina radije pita partnericu kako im stoji odjeća za posao i jesu li sve dobro uparili. To su rezultati istraživanja tvrtke High and Mighty koju je zanimalo kako muškarci biraju poslovnu odjeću

Nova studija pokazuje da oko 60 posto muškaraca pita svoju partnericu za mišljenje o odjeći prije nego izađu iz kuće.

Svaki peti ispitanik priznao je da voli kada mu partnerica pripremi odjeću za drugi dan pa ne moraju sami razmišljati što će obući i kopati po ormaru.

Na pitanje zašto supruge ili djevojke vode računa o njihovu odijevanju, većina muškaraca kaže da vjeruje njihovu ukusu, a dio da one to vole pa im prepuštaju. Najčešća odjeća koju muškarci biraju sami su čarape i donje rublje

Direktor tvrtke High and Mighty, koja je radila istraživanje, Gill Politis rekao je za Daily Mail kako rezultati nisu neočekivani. Smatra da je danas bitno biti dobro odjeven, posebno ako se radi o važnim sastancima ili prvim danima na novom poslu, a dobra odjeća daje nam i dozu samopouzdanja.

Osim ideje kako spariti odjeću, muškarci svojim partnericama dopuštaju i da ih fizički oblače. Oko 58 posto muškaraca ne vežu sami kravatu, a 43 posto pušta partnericama da im izravnaju ovratnik na košulji. Oko 36 posto muškaraca ima pomoć partnerice kod zakopčavanja košulje.

Istraživanje kaže da su mladi muškarci između 18 i 24 godine spremni dopustiti partnerici da ih oblači svaki dan, a oni iz dobne skupine od 35 do 44 godine više vole samo savjete.