POSTOJI RJEŠENJE

Evo kako se riješiti dosadne navike kašnjenja

26.08.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Ako ste i vi među onima koji nikako ne uspijevaju stići na vrijeme, sigurno vas zanima kako se što bezbolnije riješiti ove grozne navike zbog koje ste sigurno upali u bezbroj problema

Jedva se probudite ujutro:

Ako se stalno osjećate umorni i kao da se niste dobro naspavali, razmislite o tome da ranije odete na počinak. Mnogi ne dobivaju dovoljno sna, zbog čega su kronično umorni. Osim toga, dobro je poznato koliko je kvalitetan san važan za zdravlje, piše prevention.com.

Pogrešna procjena vremena:

Uvjereni ste da vam do posla treba 20 minuta, no uvijek stižete 20 minuta kasnije? Zato je bolje ranije krenuti na posao, nego zbog iznenadne gužve u prometu zakasniti i stvoriti si odmah ujutro stresnu situaciju. Odgovarate na SMS-ove ili e-mailove dok se spremate na posao? Ako nije nekakva hitna situacija, to odgodite jer vam je svaka minuta važna.

393946,393788,393860,393449Gubite vrijeme ujutro dok tražite mobitel, novčanik ili ključeve:

Svi će se složiti da nema ništa gore od ovog scenarija rano ujutro! Stoga, neka vam postane navika odlagati osobne stvari uvijek na isto mjesto kako ne biste ujutro doživjeli mali živčani slom.

Loša organizacija:

Ako ujutro vaša djeca lude jer ne mogu pronaći knjige, a suprug u panici traži ključeve automobila, vrijeme je da nešto poduzmete. Sve je stvar dobre organizacije. Djeca neka navečer pripreme sve što im treba za školu pa će ovakve situacije biti sve rjeđe. Probajte unaprijed pripremiti i užinu za školu kako ujutro ne bi bilo panike.

Odugovlačite jer vam se nešto ne da:

Toliko vam se ne ide na obiteljsko okupljanje, stomatologu ili na druženje s dosadnim prijateljem/prijateljicom pa namjerno odugovlačite i kasnite? Zvuči poznato? Razmislite o izbjegavanju takvih situacija.

Poslovni sastanci koji ne završavaju na vrijeme:

Vaši suradnici nikad ne završavaju sastanke na vrijeme? Vi biste morali biti negdje drugdje, ali ste zarobljeni na sastanku koji traje i traje? Katkad je to neizbježno, ali ako vam se to događa iznova i iznova, identificirajte ovaj problem! Osmislite strategije kako ga riješiti - na sastancima neka se svi pridržavaju dnevnog reda, unaprijed se dobro informirajte o temama o kojima će biti riječi, izbjegavajte filozofska pitanja koja nisu relevantna za sastanak.