MORATE GA PROBATI

Edrina iz 'MasterChefa' donosi spicy ideju: 'Savršeni snack' od jalapeño papričica

26.10.2025 u 23:15

Bionic
Reading

Endrina Muqaj se od prve audicijske večeri nametnula se kao jedno od najpraćenijih lica sezone – žiri ju je zapamtio po kreativnosti i preciznoj izvedbi, a publika po energiji i samopouzdanju koje donosi u 'MasterChefu'. Status rane favoritkinje učvrstila je nastupima koji spajaju jasnu ideju na tanjuru s tehničkom disciplinom, zbog čega su je mnogi odmah vidjeli u završnici popularnog kulinarkog showa

Izvan studija, Endrina Muqaj aktivno gradi zajednicu na društvenim mrežama i rado dijeli svoja kulinarska umijeća – od brzih trikova do detaljnijih receptura koje otkrivaju gdje se susreću njezina putovanja i gastronomske inspiracije.

Tako je ovih dana podijelila recept za umak koji je, kako je rekla savršen za burgere i tacose. Recept za Cowboy Candy - pravu poslasticu za sve ljubitelje ljutine koji traže nešto drugačije, nazvala je 'savršenim snackom'.

Evo koje škole su završili naši Vatreni Izvor: Pixsell / Autor: Neven Bučević/tportal.hr

U videu gdje se vidjelo kako ga priprema objasnila je da se to mora spravljati s rukavicama 'jer ne želi da se s rukama kojima se režu papričice dira lice ili bilo što drugo'. Naglasila je kako se umjesto jalapeño papričica mogu koristiti i bilo koje druge papričice.

Potrebni sastojci:

  • 500 g svježih jalapeño papričica (narezane na kolutiće)
  • 200 g džema od marelice
  • 200 ml jabučnog octa
  • 200 g smeđeg šećera (muskovado)
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice granula češnjaka

Priprema:

Narežati jalapeñe na tanke kolutiće (rukavice obavezne). U loncu pomiješati ocat, smeđi šećer, sol, granule češnjaka i džem od marelice. Kuhati 5–7 minuta na srednjoj vatri dok se sve ne poveže u gusti, mirisni sirup. 3. Dodaj jalapeñe i kuhaj 15–20 minuta, dok kolutići ne postanu staklasti, a sirup se lagano zgusne. Vruće ih preliti u sterilizirane staklenke - neka svaka dobije dovoljno sirupa. Zatvoriti i pustiti da se potpuno ohladi. Najbolje pustiti da odstoji barem tjedan dana prije otvaranja da se sve prožme.