VRIJEME JE ZA ŠIŠANJE

Dosta vam je beživotne kose i ispucalih vrhova? Ovo su tri frizure koje će vam skinuti barem pet godina

14.05.2021 u 07:09

Bionic
Reading

Ususret toplijim mjesecima, osim što razmišljamo o kupnji trendi komada u kojima ćemo se osjećati dobro i privlačiti poglede, mnogi zasigurno razmišljaju o promjeni imidža

Dobro je poznato to da je njegovana kosa najbolji modni dodatak koji možete imati te da bez odgovarajuće frizure svaki, pa i najskuplji stajling, neće doći do izražaja.

Pandemija je utjecala i na frizerske trendove te su se mnogi okrenuli manje zahtjevnim frizurama koje ne traže česte posjete frizeru, no ako ste posljednjih mjeseci stalno odgađali posjet frizerskom salonu, vrijeme je da zakažete termin.

Beživotna kosa, ispucali vrhovi, isprana boja ili izrast koji upada u oči nisu najbolji način da dočekate novu sezonu.

  • +3
Meke šiške i slojevito ošišana kosa glumice Dakote Johnson pouzdano skidaju godine Izvor: Profimedia / Autor: RAAK/ANDR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ako ste intenzivno razmišljali o tome kako je došlo vrijeme da napravite nešto s kosom, no niste sigurni što, evo tri odlična rješenja za sve one koje cijene praktične, ženstvene i chic frizure, a koje ujedno skidaju godine.

Kratki bob

Bob s volumenom otraga izgleda genijalno i na damama s ravnom ili valovitom kosom. Glumica Naomi Watts te plus age influencerice Grece Ghanem i Carmen Gimeno obožavaju ovakav stil i fantastično im pristaje.

Srednja duljina uvijek je in

Prema riječima londonske frizerke Efi Davies, kosa ošišana na duljinu do ramena uvijek je dobar izbor jer pristaje svima i nije ju teško stilizirati. 'Uvriježeno je pravilo da zrelije dame moraju imati kraću kosu. Ali ako volite dugu kosu, ovo je win win rješenje. Duljina malo iznad ili ispod ramena naglašava lice i izdužuje vrat, zbog čega ćete izgledati puno mlađe', savjetuje Davies, ističući kako je u ovom slučaju tzv. lob idealno rješenje.

Slojevito ošišana kosa sa šiškama

Stilist Peter Burkill iz Londona ističe da je kosa ošišana u slojevima i s dodatkom mekih šiški nadahnutim stilom 70-ih najbolji saveznik u kreiranju mladolikog i svježeg izgleda. 'Ovakav razigrani look nije teško kreirati, a doista skida godine', kaže.