PRIPREMITE SE

Dočekajte ljetovanje puni elana

22.07.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Jedva čekate zasluženi godišnji odmor i, nakon što završite sve poslovne obaveze i obavite zadnje pripreme za putovanje, mislite da ste sve poduzeli za savršeno ljetovanje. Ipak, možda niste računali da je organizam iscrpljen silnim obavezama i stresom te da biste, umjesto na plaži, mogli ležati u krevetu

Da biste se zaista odmorili i uživali na dugo očekivanom odmoru, pripremite tijelo za napore druge vrste jer plivanje, duge šetnje ili kuhanje, ako ste u apartmanu, također iziskuju rad. A rad dovodi do umora i stresa.

Stres je podloga za razbolijevanje. Već sama činjenica da idete na put dovodi do stresa jer puno toga treba završavati i pripremiti. Da biste izbjegli strku u zadnji čas, planirajte sve što trebate napraviti na vrijeme. Možda bi bilo najbolje da napravite popis stvari koje trebate obaviti pa poslije samo precrtate i neće vam se dogoditi da nešto zaboravite. Dobra organizacija vam  može uštedjeti puno vremena i umanjiti stres. Tako već sada možete obaviti redovne preglede kod doktora ili nabaviti kozmetiku i odjeću koja vam nedostaje. Također možete napraviti popis stvari koje nosite sa sobom da nešto ne biste zaboravili.

Kako starimo, imunitet je slabiji. Zato vodite računa da uzimate dovoljno vitamina i minerala kroz prehranu, a ako to nije dovoljno, uzimajte ih u obliku dodataka prehrani. Probavne smetnje česta su pojava na putovanjima i ljetovanjima, pa obavezno više jedite hranu s probioticima koji će stvoriti zaštitu.

Priuštite si pravi odmor i napunite baterije

Ukoliko imate osjetljivu kožu ili ste alergični na sunce, počnite što prije uzimati beta karoten. Može vam pomoći i voće ili povrće bogato antioksidantima. Za kožu su važni vitamini A, C, E i flavonoidi koje možete, osim u hrani, nadoknaditi u vidu dodataka prehrani. Uz sve obaveze, probajte se organizirati tako da na vrijeme idete spavati i računajte da vam treba barem šest sati sna da imunitet bude stabilan.

Da biste se osnažili i u formi dočekali ljeto, tportal.hr poklanja vam pet bočica kapsula Organice Acai.

Uz pravilno spavanje, važno je i kretanje, pa za fizičku aktivnost odaberite ono što volite i što će vas dodatno opustiti poput šetnje ili bicikliranja. Ukoliko nemate vremena zbog obiteljskih obaveza, možete se, primjerice, loptati s djecom u parku ili igrati badminton. Bilo kakva fizička aktivnost je bolja od nikakve.

Na odmoru

Pazite da ponesete osnovni pribor za prvu pomoć, birajte gdje ćete jesti da ne biste pokvarili želudac i po mogućnosti se raspitajte o restoranima u koje planirate ići. Uživajte u prehrani, ipak ste na odmoru, ali imajte na umu da je u vrućim danima lagana prehrana najbolja za vaš organizam. Ne moramo vas posebno podsjećati da se klonite sunca u od 10 do 17 sati te da obavezno pravilno koristite kreme za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom i u više slojeva.

Osvježite svoj imunitet i dostignite liniju iz snova sa zdravim proizvodom Organica Acai i supermoćnim bobicama iz prašuma Amazone koje možete osvojiti u našoj nagradnjači!