SIGURAN SEKS

Do orgazma - samo mislima

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 20.07.2010 09:09
  • Objavljeno 20.07.2010 u 09:09
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Barbara Carrellas već dvadeset godina potvrđuje da je moguće dovesti se do orgazma samo mislima: tehniku koja joj omogućava taj užitak naučila je u New Yorku kasnih 80-ih

Umjetnica koja se bavila kazališnim performansima prekvalificirala se u seksualnu terapeutkinju. Naime, Barbara Carrellas na vrhuncu krize izazvane AIDS-om koja je snažno pogodila kazališno okruženje, krenula je istraživati alternativne vidove seksualnosti i na jednoj radionici naučila tehniku dovođenja do orgazma samo mislima. Tamo je brzo uvidjela učinkovitost tehnike i sada kaže da stvarno uživa u solo seksu i odsutnosti ovisnosti o partnerima.

Znanstvenici na Sveučilištu Rutgers su eksperimentalno dokazali da prilikom Barbarinog orgazma reagiraju opravo oni dijelovi mozga koji reagiraju i kod 'uobičajenog orgazma'. Pisac i seksualni terapeut dr. Ian Kerner tvrdi da je mozak najsnažniji seksualni organ i svima preporučuje tehnike disanja, koncentracije i maštanja kao sredstvo za poboljšavanje seksualnog života, ali ne kao jedini put do užitka.

Barbara ima malo drukčije mišljenje i tvrdi da svatko može savladati tehniku 'orgazma mislima' nakon što se oduči od tradicionalnog poimanja seksualnosti kao nečega što mora biti tiho i brzo gotovo. Ona u svojoj vezi ne koristi ove tehnike kako bi zamijenila klasični seks, već kako bi nadogradila poimanje seksa iznad čistog genitalnog odnosa. Ovoj tehnici koja, kako kaže, vodi do eksplozija, ona kroz tečajeve na sevučilištima nastoji podučiti što više ljudi kako bi im ponudila više opcija sigurnog i nezaboravnog seksa.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi