skupocjeni ukras

Detalj posebnog značenja: Camilla ponovno nosi broš koji je nosila na vjenčanju princa Williama i Kate Middleton

01.04.2023 u 09:42

  • +11

Kraljica Camilla

Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / THE MEGA AGENCY / PROFIMEDIA/ GUIBBAUD-MOUSSE-NEBINGER-ORBAN / ABACA PRESS / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Kraljica supruga Camilla ovaj tjedan provodi u Njemačkoj, a na putovanje je ponijela dijamantni broš koji ima posebnu vezu s vjenčanjem princa Williama i Kate Middleton

Kraljica Camilla trenutno se nalazi u Njemačkoj gdje se s kraljem Charlesom III nalazi na njihovoj prvoj prekomorskoj kraljevskoj turneji od smrti kraljice Elizabete II prošlog rujna. Odjevena u smeđi vuneni kaput, 75-godišnja kraljica Camilla stigla je berlinski trg Wittenbergplatz kako bi zajedno s kraljem Charlesom pozdravila okupljeno mnoštvo. Klasičan i nenametljiv kaput podigla je brošem u obliku djeteline, isti onaj koji je nosila na kraljevskom vjenčanju 2011. godine.

Maxwell Stone, kreativni direktor Steven Stone Jewellersa, za Page Six otkrio je da se radi o simboličnom i dirljivom dizajnu luksuznog brenda Van Cleef & Arpels iz kolekcije Cosmos. Na dan vjenčanja na kojem su se Kate Middleton i princ William obvezali na vječnu ljubav, Camilla je još dodala manji broš istog dizajna kojeg je smjestila ispod većeg primjerka koji je nosila sada u Njemačkoj, prikačivši oba na plavi kaput.

'Čini se da je broš kombinacija djeteline s četiri lista i cvijeta', rekao je Stone, dodajući da četiri lista djeteline 'simboliziraju vjeru, nadu, ljubav i sreću', što je posebno značajan izbor tijekom njezinog posjeta Njemačkoj.

Stručnjak za nakit, koji je rekao kako bi broš procijenio broš na 19 tisuća dolara, dodao je da se kraljevski par tijekom putovanja 'nada ojačati odnos između Ujedinjenog Kraljevstva i Njemačke nakon Brexita'.

Ovo je drugi put da kraljica supruga nosi simbolične dijamante tijekom njemačke turneje. Večer prije je nosila Greville tijaru zajedno s dijamantnom ogrlicom kraljice Elizabete, komadom koji je pokojna kraljica dobila kao vjenčani dar 1947. godine.

Kraljica supruga Camilla Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia