JOŠ NIJE POTVRĐENO

Hoće li Kate Middleton na krunidbi kralja Charlesa prekinuti kraljevsku tradiciju?

30.03.2023 u 20:42

Bionic
Reading

I dok će kralj Charles III i kraljica Camilla nositi krune, što će napraviti princeza od Walesa za krunidbu i hoće li iz bogate kraljevske riznice odabrati savršenu tijaru ili otići bez nje, još se uvijek nagađa

Ostalo je još manje od šest tjedana do 6. svibnja, kada će oči cijeloga svijeta biti uperene prema Londonu, budući da je za taj datum zakazana krunidba kralja Charlesa III. Posljednji detalji bruse se do savršenstva, krune koje će Charles i Camilla ponijeti na svojim glavama, čuvaju se i glancaju, kako bi bile savršene, a u javnost cure i razne zanimljivosti.

Među posljednjim informacijama koje su se pojavile u britanskim medijima je i ona kako je lako moguće da će princeza od Walesa za krunidbu prekinuti višestoljetnu kraljevsku tradiciju. Ako je vjerovati dobro upućenim izvorima, lako je moguće da Kate Middleton na glavi neće imati jednu od skupocjenih kraljevskih tijari, no ništa nije službeno potvrđeno.

No, ako gledamo u prošlost, postoji presedan da žene u kraljevskoj obitelji nose tijare ukrašene draguljima. 'Tijare su nosile gotovo sve članice kraljevske obitelji na krunidbi kraljice Elizabete II 1953. godine, baš kao i mnoge žene aristokrata, no vremena su se tijekom proteklih 70 godina itekako promijenila', govori Lauren Kiehna, koja je napisala 'The Court Jeweller'.

  • +9
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Daniel Leal/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

I uistinu, baš kako Kiehna govori, prije sedam desetljeća većina je žena nosila tijare, uključujući i sluškinje kraljcie Elizabete, pa je Garrard, čuveni draguljar, zaslužan za mnoge tijare i kraljevsku krune, u to vrijeme bio preplavljen narudžbama, ali i zahtjevima za čišćenje skupocjenog dragog kamenja, koji su tijekom 2. svjetskog rata skupljali prašinu u sefovima.

I dok će se kralj Charles III pojaviti s krunom svetog Edwarda, koja ima dugu i bogatu povijest i jedna je od najvažnijih kruna, Camilla će također prekinuti tradiciju, odabravši krunu koju je nosila kraljica Mary 1911. godine na krunidbi kralja Georgea V, i to će biti prvi puta od tada da netko nosi tu krunu.

omiljeni modeli

Navikli smo na njezina besprijekorna izdanja, ali ovako sjajno Kate Middleton dugo nije izgledala: Ovaj kaput i haljina nemaju rok trajanja

Pogledaj galeriju

Ako Kate, zajedno s drugim starijim ženskim članovima obitelji, na kraju odustane od nošenja tijare, vrlo je vjerojatno da neće nositi ni duge, svečane haljine, a sve to onda će rezultirati i sasvim drugačijim kodeksom odijevanja, a koji će vrlo vjerojatno uključivati šešire.