KRALJIČINI DIJAMANTI

Camilla servirala raskošno izdanje na svečanom prijemu u Berlinu

29.03.2023 u 21:52

Bionic
Reading

Za svoj prvi posjet inozemstvu, otkako je kraljicu Elizabetu zamijenio na britanskom tronu, kralj Charles III odabrao je Njemačku gdje je ove srijede započeo trodnevni posjet s kraljicom suprugom Camillom

Nakon vojne dobrodošlice ispred Brandenburških vrata, u čast britanskog kraljevskog para organiziran je državnički banket u berlinskoj palači Bellevue koja od 1994. godine služi kao rezidencija njemačkog predsjednika.

Kao za putno izdanje, kreacija s potpisom dizajnera Brucea Oldfielda činila je odabir kraljice supruge i u večernjim satima.

U palači Bellevue Camilla se pojavila u efektnoj, crnoj haljini sa srebrnim vezom, obogativši ju prepoznatljivom tijarom Boucheron - omiljenim modelom pokojne kraljice majke koju je nerijetko nosila i kraljica Elizabeta.

Kraljica supruga Camilla Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Uz nju je nosila Veliki križ, odličje koje joj je prvog dana posjete Njemačkoj darovao predsjednik Frank-Walter Steinmeier, uz dijamantnu ogrlicu s resama iz kolekcije nakita kraljice Elizabete.

Njezino Veličanstvo također je nosilo i Zvijezdu podvezice - obiteljski orden kraljice Viktorije.

Večera je održana u zadivljujućem Schloss Bellevue, raskošnoj bivšoj kraljevskoj rezidenciji iz 18. stoljeća koja sada služi kao predsjednički dom. Među gostima večere bili su bivša njemačka kancelarka Angela Merkel, plesačica Motsi Mabuse i Canpino, englesko-njemački pjevač punk benda The Dead Trousers i brojni drugi.

Kako se doznaje, večerali su mariniranog šarana i potočarku, piletinu i gljive s redukcijom slada od kupina te desert od suhih šljiva i crnog čaja, zaliven trima različitim vinima ili bezalkoholnim koktelima.

  • +5
Kralj Charles III i kraljica supruga Camilla u Njemačkoj Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia