PONOVNO JE SVI FURAJU

Chic francuska frizura ponovno je popularna među trendsetericama, a gotova je za manje od pet minuta

03.02.2021 u 09:31

Bionic
Reading

Koliko god voljeli svježe opranu i isfeniranu kosu, ponekad je volimo nositi i skupljenu u punđu. Najčešće je to kada želimo zamaskirati masne pramenove ili kada stajlingu želimo dati dozu elegancije, a u posljednje vrijeme sve češće viđamo istovremeno chic i sofisticiranu chignon punđu koja je, po svemu sudeći, ponovno hit

Riječ punđa mnoge često asocira na komplicirane, bogate i visoke voluminozne punđe u stilu Jovanke Broz ili Ivane Trump, za čiju je izvedbu potrebna pozamašna zaliha ukosnica i laka za kosu. No, svi koji se razumiju u izradu punđi uvjerit će vas kako postoji i nekoliko nježnih i nenametljivih varijanti kojima treba dati šansu.

Chic chignon punđa jedna je od njih. Iako je prisutna stoljećima, nije uvijek bila jednako popularna, a čini se kako trenutno proživljava svojih pet minuta slave. Ova jednostavna punđa sofisticiranog izgleda bila je popularna još u drevnoj Grčkoj, kao i u viktorijanskom dobu pa opet tijekom Drugog svjetskog rata. Danas je to jedna od najčešćih frizura na crvenom tepihu, ali također i frizura koju je moguće vrlo lako napraviti i iz udobnosti doma.

Ova klasična frizura neprestano se dorađuje i modernizira pa nije ni čudo da ćete, ukucate li chignon punđu u svoju internetsku tražilicu, pronaći gomilu verzija iste.

Chignon dolazi od francuskog izraza 'chignon de cou', što u prijevodu znači potiljak. Samim time pretpostavljate kako je riječ o niskoj punđi koja 'sjeda' na potiljak. Najsličnija je čvoru, a ono što je plus po pitanju ove frizure je to što ju je lako napraviti bez obzira na teksturu kose. Sve dok vaša kosa doseže ključne kosti, svog frizera možete zatražiti da vam napravi chic chignon punđu.

Chignon punđa može biti vrlo ležrna ili ultra glamurozna, a sve ovisi o look-u koji želite postići. Prva varijanta odlična je za svaki dan, dok je druga primjerenija za večernje prilike i svečana događanja. Izvrsna je alternativa visokom ili niskom repu i možete je nositi kada želite odgoditi pranje kose, no u tom slučaju predlažemo zalizanu opciju.

Obzirom da je korona 2020. uništila većinu planiranih vjenčanja, mnogi su svoj najvažniji dan u godini prebacili za ovu godinu, pa je sada idealno vrijeme da naučite raditi chignon punđu. U videu pogledajte kako korak po korak napraviti elegantnu chignon punđu za manje od pet minuta.

Kako napraviti chignon punđu Izvor: Profimedia / Autor: YouTube