PROMIJENITE PLOČU

Što god napravili, vaša frizura izgleda beživotno? Ovo su najbolje frizure za tanku kosu koje će spasiti stvar

29.01.2021 u 08:39

Bionic
Reading

Ako imate tanku kosu, suhi šampon, masni pramenovi nalik rezancima i kovrče koje odmah splasnu vjerovatno vam nisu strani. Stiliziranje i isprobavanje raznih frizura koje će odgovarati vašoj tankoj kosi može biti pravo mučenje. Mnoge žene s tankom kosom žale se na premalo volumena i beživotni izgled kose, a za to je vrlo vjerojatno zaslužan pogrešan izbor frizure. Za vas imamo nekoliko profesionalnih savjeta koje morate usvojiti prije sljedećeg posjeta frizeru

Nije tajna da kratka kosa bolje pristaje osobama s tankom kosom. Duga i njegovana kosa predivan je ukras sam po sebi, no mogu si je priuštiti isključivo žene s bujnom kosom. Ukoliko imate tanku kosu, predlažemo vam da isprobate jednu od sljedećih frizura.

1. Mikro bob

Mikro bob genijalan je odabir iz više razloga. Ne samo što će vašoj kosi vizualno dati gustoću i volumen, već odašilje i neodoljivu chic vibru. Zamolite svog frizera za mikro bob koji završava iznad jagodične kosti, uz uvjet da vrhove ošiša stepenasto. To će vašoj kosi dati prirodni lifting. Ovom frizurom riješit ćete se teških pramenova pa će kosa konačno postati prozdračna i puna volumena.

2. Uredna pixie frizura

Ovo je frizura za odvažne žene koje nisu sentimentalno vezane za kosu. Dječačka pixie frizura osigurat će vam cool, samouvjereni izgled. Frizura je to koja će vas pomladiti za desetak godina, a toliko je jednostavna za održavanje da ćete se zapitati zašto je oduvijek niste imali. Osim toga, ova je frizura idealna za osobe s tankom i slabom kosom. Ukoliko se odlučite za ovu frizuru pripazite samo da vam frizer na tjemenu ostavi dovoljno dužine, jer kratka kosa na tom dijelu može izgledati prorijeđeno.

3. Ravno rezana kosa

Većina žena frizere traži manje ili više stepenasto ošišane frizure, no ako imate tanku kosu, to nije najbolji odabir. Tupi vrhovi, toliko debeli da ih ne možete uviti najbolji su put za dodavanje prijeko potrebnog volumena tankoj i beživotnoj kosi. Dobitna je to formula tim više ako volite ravno rezanu kosu. Ovo je također izvrsna opcija ako želite zadržati dužinu kose do ramena i isprobati trendi bob ili lob frizuru.