TREND IZ DEVEDESETIH

Cargo hlače i iznad 60? Zašto da ne kad su tako udobne i chic

09.01.2023 u 21:02

Bionic
Reading

Cargo hlače obilježile su devedesete, kao i početak milenija, te su se vratile u velikom stilu na modnu scenu, no ako mislite da su primjerene samo 20-i-nešto-godišnjakinjama, varate se

Da su cargo hlače novi veliki trend primjeren damama svake dobi, uspješno dokazuju poznate zaljubljenice u modu i pedeset plus influencerice poput Grece Ghanem, Carmen Gimeno...

Riječ je o jednom od najvećih trendova za proljeće 2023. te je već viđen na modnim revijama kuća Givenchy, Versace, Dior, Fendi...

Nosile su ih i Kendall Jenner, Hailey Bieber i Anne Hathaway pa ako ste u potrazi za novim hlačama, nećete pogriješiti ovakvim modelima koji su nekad bili dio standardne vojne uniforme.

Prve cargo modele nosili su vojnici 1930-ih godina, kada su im brojni džepovi na hlačama omogućavali da u njih pospreme potrebnu opremu. Nakon 60 godina taj model je iz vojnog ušao u modni svijet i postao jednim od glavnih komada hip-hop scene devedesetih, a zatim je postao široko popularan.

  • +4
Cargo hlače Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Rado ih nose i sjedokose modne ikone Grece Ghanem i Carmen Gimeno, iznova dokazujući da modni stil ne ovisi o dobi ili debljini novčanika.

U jeku oživljavanja trendova iz 90-ih i 2000-ih ne čudi to što su se cargo hlače vratile na gradske ulice i profile poznatih trendseterica na Instagramu.

Kim Kardashian, Marta Ortega i Bella Hadid samo su neke od brojnih trendseterica koje su se pridružile ovom trendu koji malo-pomalo dobiva sve vjernije sljedbenice, a među kojima je i bivša prva dama Michelle Obama s ovim sjajnim all white lookom s potpisom Balmaina.

Supruga Baracka Obame napravila je pravu pomutnju na društvenim mrežama nakon što je ponosno pozirala u bijelim cargo hlačama kuće Balmain, načinjenima od lepršavog satena, te ih uparila s odgovarajućim sakoom.

Modna kombinacija bila je pun pogodak te se svi slažu da ove hlače prepoznatljivog dizajna s velikim džepovima nikad nisu izgledale toliko elegantno i chic.

Još prošle zime uočili smo trend povratka cargo hlača, a one su uvjerljivo počele potiskivati druge modele.

Dakle nije važno imate li 30, 50 ili 60 godina, cargo hlače su sjajan komad koji naprosto morate imati u svojoj garderobi ovoga proljeća, a odlično izgledaju i s tenisicama, natikačama, ali i s cipelama na visoku petu.