hit hlače

Od vojničke uniforme do trenda sezone: U ovim hlačama nećete proći nezamijećeno

23.10.2022 u 19:54

Bionic
Reading

Ove sezone svi su poludjeli za širokim nogavicama, a posebno za kargo modelima s velikim džepovima. Da se moda 90-ih sve više vraća u suvremeni svijet, pokazuje i ovaj trend te ga sve češće viđamo na ulicama, ali i u posebnim prilikama

Podizanjem svijesti o nužnosti brige o samima sebi raste i potreba za udobnim odijevanjem. Tijekom lockdowna toliko smo se navikli na udobnost da nam je gotovo nezamislivo odjenuti neki komad u kojem se osjećamo sputano. Ipak, udobnost ne znači da je izgled pao u drugi plan.

Iako su skinny modeli godinama bili odabir broj jedan, široke nogavice sve su češće odabir poznavateljica trendova, a nalazimo ih u raznim varijacijama.

Prve kargo modele nosili su vojnici 1930-ih godina, kada su im brojni džepovi na hlačama omogućavali da u njih pospreme različitu potrebnu opremu. Nakon 60 godina taj model je iz vojnog ušao u modni svijet i postao jednim od glavnih komada hip-hop scene devedesetih. A da se modni trendovi ciklički vraćaju, pokazuje i status koji kargo hlače imaju danas.

Ove praktične vojničke hlače predodređene su za to da prate naše sljedeće jesenske kombinacije, posebno u kargo jeans verziji. Traper kao traper – nastavlja biti najtraženiji odabir zbog svoje mogućnosti preobrazbe od casual looka pa sve do elegancije.

Potreba za opuštenom odjećom, koja se ovisno o prilici može transformirati u šik izdanja, dovela je do toga da kargo hlače postanu jedan od najzanimljivijih komada u ormarima ljubiteljica mode i trendova.

Igri s kargo hlačama u prvom planu nema kraja – pristajat će i uz visoke i uz niske tenisice, različite modele čizama, a zanimljive su i u kombinaciji sa štiklama, posebice kada su vezice omotane oko nogavica.

  • +4
Kargo hlače Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo