TRENDSETERICE GA OBOŽAVAJU

Bugarski modni brend, čije cipele i torbe osvajaju svijet, u svega tri godine ostvario je kultni status

04.09.2019 u 06:46

Bionic
Reading

Bugarke i sestre blizanke Valentina Bezuhanova i Sabina Gjoševa odlučile su s najboljom prijateljicom Denitsom Bumbarovom prije tri godine osnovati modni brend By Far. U rekordnom roku ovaj bugarski brend cipela i torbi prepoznat je među svjetskim trendsetericama i danas uživa planetarni uspjeh

Prije nego je Fendi lansirao svoju torbu Baguette, inspiriranu modom 90-ih, na sceni se pojavila vrlo slična retro torba koja nosi potpis bugarskog brenda By Far, u koju su se na prvi pogled zaljubile slavne trendseterice, uključujući Bellu Hadid i Kendall Jenner.

By Far su osnovale blizanke Valentina Bezuhanova i Sabina Gjoševa te njihova prijateljica Denitsa Bumbarova. Talentirani trio proslavio se kolekcijom cipela koje su ostvarile veliki bum, a nedugo nakon toga brend je odlučio krenuti i u dizajniranje torbi, vodeći se stilom Caroline Kennedy, Winone Ryder i Sofije Coppole.

Naziv brenda zapravo je akronim dobiven od početnih slova imena Valentinine, Sabinine i Denitsine djece, a osnovan je kao odgovor na manjak visokokvalitetnih cipela koje istovremeno nisu bezobrazno skupe. Cipele i torbe s potpisom ovog bugarskog brenda vrlo su klasičnog, bezvremenskog izgleda s neobičnim zaokretom i estetikom 90-ih godina prošlog stoljeća, a prije svega su elegantne i vrlo chic.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Closer 🕊

Objavu dijeli Annemiek Kessels (@modedamour)

Sve torbe i cipele napravljene su od talijanske kože, a nastaju u malom obiteljskom pogonu u Bugarskoj. Dok cipele drže cijenu od 300 do 450 eura, što je poprilično razumno, s obzirom na to da je riječ o svjetski poznatom dizajnerskom brendu, cijene torbi, ovisno o modelu i vrsti kože, sežu i do 900 eura.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Go yellow #summer #byfar

Objavu dijeli Zina Charkoplia (@zinafashionvibe)

'Inicijalno smo dizajnirale kolekciju cipela koje su klasične, nježne i izuzetno udobne. Sada se puno više igramo bojama i teksturama te rušimo granice dizajna, a pritom ne ugrožavamo naše temeljne vrijednosti udobnosti', rekle su osnivačice brenda u intervjuu za Cools.

Neke od By Farovih najpoznatijih i najpopularnijih torbi svakako su model Rachel, koji je gotovo u potpunosti rasprodan na službenoj stranici brenda, te mini tote torba koja je posljednjih mjeseci preplavila Instagram.

Gležnjače Becca na vezanje s potpisom ovog bugarskog brenda poslužile su kao inspiracija brojnim high street trgovinama, a ovaj model čizama ove jeseni bit će najpoželjniji među modnim ovisnicama. By Far je poznat i po originalnim detaljima na cipelama, kao što su primjerice pete neobičnih oblika koje krase modele Mari, Lunu i Kim.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

#byfarboots #byfarshoes #byfar

Objavu dijeli Jane (@brandstorejane)

'Vjerujemo da svake štikle imaju svoju osobnost i bude određenu emociju', rekle su jednom prilikom talentirane dizajnerice koje na pitanje kome su namijenjene By Farove cipele i torbe odgovaraju: 'Neovisnim ženama sa smislom za humor, ali prije svega inteligentnim ženama koje znaju nositi stajling, a ne čiji stajling nosi njih.'