ŠTO VIŠE, TO BOLJE

Bradonje su više seksi

02.05.2013 u 08:25

Bionic
Reading

Ženama su privlačniji muškarci s višetjednom bradom od glatko obrijanih i onih s trodnevnom bradicom, pokazali su rezultati nedavnog istraživanja u Australiji

Zanimljivo, istraživanje čiji su rezultati objavljeni u časopisu Evolution & Human Behavior pokazuje kako stvari slično stoje i s heteroseksualno orijentiranim muškarcima: više im se sviđaju puna i višetjedna brada od glatko obrijanog izgleda i bradice od nekoliko dana.

Autori istraživanja, profesori sa Sveučilišta New South Wales Barnaby J. Dixson i Rob C. Brooks, pokazali su fotografije deset nasmiješenih muškaraca skupini od 177 heteroseksualnih muškaraca i 351 žene. Svaki muškarac bio je prikazan glatko obrijan, s petodnevnom i desetodnevnom bradicom te punom bradom.

Potom su ispitanice i ispitanici trebali ocijeniti koliko su im prikazani muškarci privlačni. Apsolutni pobjednik? Među ženama, to je bila desetodnevna brada.

Kako to? 'Muškarci zarasli u bradu djeluju muževnije i zrelije, ali i dominantnije i agresivnije. Moguće je da ih žene vide kao bolje očeve koji mogu zaštititi djecu, a drugi muškarci kao agresivnije i moguću prijetnju', naveli su Dixson i Brooks u istraživanju, a prenosi Huffington Post