sjajna i gusta kosa

'Blunt cut' je ono o čemu sanjate: S ovom tehnikom šišanja nema greške jer i najtanjoj kosi daje bogat volumen

23.05.2022 u 10:09

Bionic
Reading

Frizure koje posebno volimo i koje privlače pažnju svakako su one koje kosi daju više volumena, a posebnu pažnju privlači frizura popularna nazvana 'blunt cut'. Laka za održavanje, s velikom moći transformacije i prilagodljivosti u tren oka kosu čini bujnijom i gušćom

Bez obzira na duljinu i oblik frizure, ono što baš svi žele je bogat volumen i gustoću, barem vizualnu. Upravo zato je 'blunt cut' frizura ostvarenje sna. Vrhovi kose su ošišani strogo ravno, vrlo čisto i jednostavno. Upravo to ovu frizuru čini posve drukčijom od, do sada, vrlo popularnih frizura s razbarušenim vrhovima.

Frizura ošišana tupim rezom donosi zaglađen i vrlo oblikovan izgled, no istovremeno stvara iluziju dodatne punoće i duljine zbog čeha kosa djeluje zdravije, svježije i gušće. Osim toga, 'blunt cut' je brz i jednostavan način za uklanjanje ispucanih vrhova.

Tehnički, 'tupo šišanje' označava da je sva kosa svuda iste duljie. To znači da je donji dio rezan ravno i nije slojevit. Fokusiranje na jednu dužinu kose izgleda sjajno te daje moderan zaokret. Inače, ovaj oblik je potpuno prilagodljiv i promjenjiv te ga se može nositi i ravno i valovit, a pristaje baš svim tipovima kose.

Ova frizura posebno je prikladna za ovalne, četvrtaste i srcolike oblike lica , ali se pravilnim oblikovanjem može prilagoditi i svakom drugom obliku lica.

Također predstavlja sjajan izbor za ljetnu frizuru jer ga odlikuje jednostavnost oblikovanja i velika svestranost – slaže se sa svakom frizurom i stilom, a probleme ne predstavlja ni izrastanje jer se kosa šišana ovom tehnikom može oblikovati u svim duljinama, ovisno i prilici, manje ili više glamurozno.

Ako ste još u nedoumici, ovih nekoliko primjera sjajnih frizura šišanih u stilu 'blunt cuta' poslužit će vam kao dobra inspiracija.

'Blunt cut' sa šiškama

Nježno valoviti 'blunt cut'

'Blunt cut' midi duljine

'Blunt cut' s uvijenim vrhovima

Duga kosa šišana tehnikom 'blunt cut'

Kosa midi duljine

Razdjeljak na stranu