MERKUR JE U VODENJAKU

Bit ćete gladni znanja i otvoreni za nove ideje, a Strijelci i Vodenjaci najsretniji su znakovi ovog razdoblja

02.02.2019 u 08:05

Bionic
Reading

Kad je Merkur 24. siječnja ušao u Vodenjaka i pridružio se Suncu, počelo je zrelo razdoblje vodenjačke vladavine. Ovaj je znak jedan od najboljih položaja za Merkur jer potiče nove načine opažanja okoline, mentalne obrade podataka i ophođenja s ljudima

Pod njegovim utjecajem bit ćete gladni znanja te otvoreni za nove i originalne ideje. Razmišljat ćete izvan uobičajenih okvira, komunicirati spontanije i bar privremeno usvojiti napredne stavove. Monotonija, nepravda i društvena pravila koja vas sputavaju bit će vaši najveći neprijatelji.

Komunikacija će uznapredovati jer će ljudi biti iskreno zainteresirani za druge i njihove zamisli. Zanimanje ne znači toleranciju i popuštanje. Tražit ćete intelektualna uzbuđenja i upuštati se u rasprave s političkim neistomišljenicima. Većina će se tvrdoglavo držati svojih stavova i napadati tuđe. Rasprave će najčešće završavati uzajamnim priznanjem da je sporazum nemoguć.

Vodenjački Merkur je kreativan znak sposoban uspješno improvizirati i širiti granice. Na pamet će vam padati dobre i nesvakidašnje ideje. Ako ste umjetnički nadareni, stvorit ćete avangardno djelo (iako možda nitko osim vas neće znati za njega). Imate li tehničkog talenta, konstruirat ćete nov alat od dvaju postojećih i obaviti popravak za koji drugim znakovima treba stručna intervencija.

  • +19
Poznati Vodenjaci Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Radoznali ste i željni upijanja novih znanja. Možda na površinu izbije štreber u vama. Udubit ćete se u enciklopedije, papirnate ili virtualne, i pustiti da vas jedna tema vodi drugoj, druga trećoj i tako unedogled. Odlutate li predaleko, imajte dovoljno prisebnosti da zatvorite stranice i izađete na zrak.

Zagrljaj Merkura i Sunca u Vodenjaku bit će najviše naklonjen Vodenjacima, Vagama, Blizancima, Ovnovima i Strijelcima. S obzirom na to da su Saturn i Mars trenutno u Jarcu te na Jupiterovu prisutnost u Strijelcu, biramo Vodenjake i Strijelce za najsretnije znakove ovog razdoblja. Merkur će izaći iz Vodenjaka 10. veljače.

  • +34
Poznati Strijelci Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia