RECEPT

Američki keksi ili chocolate chip cookies

19.12.2013 u 14:31

Bionic
Reading

Vjerojatno ne postoji 'američkiji' recept od ovoga i nema američke domaćice koja se bar jednom nije okušala u spremanju ovih iznimno jednostavnih, a opet tako dobrih slatkih zalogaja prošaranih neodoljivom čokoladom. Neke od njih su, prema pričama koje kruže, bile spremne platiti preko dvije stotine dolara da bi konačno dohvatile onaj pravi savršeni recept. Jedan klik je dovoljan da saznate što ih je toliko privuklo

Potrebni sastojci:

600 g brašna
1 jaje
60 ml mlijeka
1 aroma vanilije
400 g maslaca
200 g šećera
100 g smeđeg šećera
1 vrećica praška za pecivo
150 g čokoladnih kapljica

Priprema:

U zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo jaje, aromu vanilije i izmiješamo pjenjačom.

U zasebnu zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer, smeđi šećer i sve zajedno miksamo ručnim mikserom dok ne dobijemo jednoličnu, kremastu i prozračnu smjesu.

Zatim smanjimo brzinu, dodamo smjesu od jaja i izmiješamo.

Potom dodamo brašno i prašak za pecivo, izmiješamo sastojke te umiješamo čokoladne kapljice.

Gotovu smjesu grabilicom za sladoled, u obliku hrpica, stavljamo na papirom za pečenje obložen lim, u dovoljnom razmaku da se keksi kod pečenja ne dodirnu.

Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 190 °C, na 13-15 minuta.

Gotove kekse odmah nakon pečenja, zajedno s papirom za pečenje maknemo s lima i ostavimo da se ohlade.

Ohlađene kekse najbolje je premjestiti u limenu kutiju za kekse, ostaviti nekoliko sati da odstoje i poslužimo.

Recept je preuzet sa stranice Crochef.com