PRIJEDLOG ZA RUČAK
Ako ne znate kako iskoristiti slatki kupus, predlažemo vam da isprobate ovaj recept za polpete koji će vas oduševiti

Izvor: Profimedia / Autor: Yana Gayvoronskaya / Alamy / Alamy / Profimedia
Stari su liječnici vjerovali da kupus ima mjesečevu moć, jer raste uz puni mjesec, a danas znamo da njegov glavni učinak proizlazi iz sumpora i vitamina C. Zato se kupus smatra supernamirnicom koja pomaže u mršavljenju i uklanjanju toksina iz organizma.
-
SVI JE ŽELE PROBATI
Recept koji je zaludio Instagram: Najukusnija tjestenina gotova u svega 10 minuta koja će vas osvojiti mirisom i okusom
-
IDEJE ZA DESERT
Tope se u ustima: Zašto ne biste isprobali ove ukusne palačinke s jabukama?
-
SAVRŠENSTVO OKUSA
Ne može bolje od ovoga: Recept za čokoladni mousse s kojim ne možete pogriješiti
Mnogi ovu visokonutritivnu namirnicu najčešće pripremaju prema receptu naših baka - u obliku variva, no nedavno smo naišli na recept koji će vam pomoći da slatki kupus podvalite i ukućanima koji nisu njegovi ljubitelji.
Polpete od kupusa i mljevenog mesa
Sastojci
- 400 g mljevenog mesa
- 1 glavica luka
- 1 mrkva
- 3 češnja češnjaka
- 100 ml ulja
- 10 g soli
- 5 g papra
- 1 jaje
- 300 g polukuhane riže
Za umak:
- 300 g pasirane rajčice
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 10 g soli
- 200 ml vode
Priprema
1. U dubokoj tavi kratko popržite sitno sjeckani luk, a potom dodajte naribanu mrkvu i kupus. Nakon nekoliko minuta dodajte usitnjeni češnjak. Pustite da se dinsta na laganoj vatri.
2. Začinite mljeveno meso. Dodajte mu polukuhanu rižu, dinstano povrće, sol, papar i jaje i sve dobro promiješajte.
3. Navucite tanke gumene rukavice kako vam se smjesa ne bi lijepila za ruke pa oblikujte okruglice.
4. Polpete poredajte u vatrostalnu posudu dimenzije 30 x 25 cm.
5. U posudi pomiješajte pasiranu rajčicu, vrhnje za kuhanje, sol i vodu. Umakom prelijte polpete.
6. Jelo pecite na 180 °C otprilike 35 minuta.
U slast!
- hrana
- recept
- namirnice
- RECEPTI
- kuhanje
- ručak
- večera
- kupus
- polpete
- pečenje
- jelo
- obrok
- mljeveno meso
- tportalova slana kuharica
- slana jela
- polpete od mesa i kupusa