PREMIJERA 20. KOLOVOZA

Zavirite na probu 'Othella' na Lovrijencu

04.08.2016 u 15:18

'Pripreme za predstavu Othello na Lovrijencu'

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dubrovačke ljetne igre

Bionic
Reading

Probe za drugu ovogodišnju premijeru na 67. Dubrovačkim ljetnih igrama - Shakespeareov Othello, u režiji Ivice Boban i u izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, počele su na Lovrijencu 1. kolovoza

Nakon višemjesečnih proba u Zagrebu, autorska ekipa predstave i glumački ansambl preselili su se u Dubrovnik i vrijedno nastavljaju raditi na pripremi ovog premijernog dramskog naslova.

U godini obilježavanja 400 godina od smrti velikoga engleskog i svjetskog pisca Williama Shakespearea, Othello dolazi na Lovrijenac u prijevodu Vladimira Gerića te režiji i dramaturškoj obradi Ivice Boban. Scenograf je Miljenko Sekulić, a kostimografkinja Doris Kristić. Za glazbu i 3D mapping zadužen je Willem Miličević, a za svjetlo Vesna Kolarec. Glumce mačevanju uči Lovro Buva, jezična savjetnica je Đurđa Škavić, a vokalna pedagoginja je Iva Mihelić.

Naslovnu ulogu Othella igra Dragan Despot, a Othellovu ženu Desdemonu Anja Đurinović koje je festivalska publika imala priliku vidjeti i na svečanoj ceremoniji otvaranja Igara. Jaga igra Rakan Rushaidat; a Emiliju, Jagovu ženu, Ivana Boban. Maro Martinović igra Brabanzija, senatora i Desdemonina oca; a Cassija, Othellova pobočnika, Filip Juričić. Rodriga, mletačkog plemića, igra Dado Ćosić; a mletačkog dužda Branimir Vidić Flika. U predstavi igraju i Andrej Dojkić, Livio Badurina, Jure Radnić, Marija Šegvić, Romano Nikolić, Mateo Videk, Nera Stipičević te Vini Jurčić.

Premijera Othella na 67. Igrama održat će se 20. kolovoza s početkom u 21.30 sati na Lovrijencu, a reprizne izvedbe festivalsku publiku očekuju 21., 22., 23. te 24. kolovoza.