hrvatska plesna scena

Zaklada Jasna Vuljević počinje s radom: Podrška članovima plesne zajednice i članovima strukovnih udruga

14.09.2022 u 12:33

Bionic
Reading

Zaklada nosi ime u čast Jasni Vuljević, dugogodišnjoj tajnici Udruge plesnih umjetnika Hrvatske, koja je svojom predanosti radu, svojom solidarnosti i spremnosti da pomogne svakome, ostavila neizbrisiv trag u srcima svih koji su ju poznavali i imali prilike surađivati s njom

Njezin prerani odlazak ostavio je nenadoknadivu prazninu, ali i želju da duh podrške ostane prisutan. Vođena upravo podrškom kao niti vodiljom, na zajedničku inicijativu tadašnjih Upravnih odbora Udruge plesnih umjetnika Hrvatske (UPUH) i Udruge profesionalnih plesnih umjetnika PULS (UPPU PULS), 2021. godine začeta je ideja o osnivanju Zaklade Jasna Vuljević, stoji u priopćenju.

Kao glavni cilj Zaklade ističe se financijska podrška članovima plesne zajednice i članovima strukovnih udruga, no važno je napomenuti kako Zaklada svojim radom želi nadopuniti već postojeće financijske strukture na nacionalnoj i lokalnoj razini.

Radom Zaklade prvenstveno se želi fokusirati na socijalno osjetljiva pitanja, financijsku podršku za edukativne programe, posebno mladih plesnih umjetnika, prekvalifikacije, učenje i umrežavanje. U petak, 16. rujna u 20 sati, na terasi Caffe bar Vespa, Ilica 8 održat će se dobrotvorni akustični koncert.

Na koncertu će nastupiti kolege i prijatelji koji će tako iskazati podršku djelovanju Zaklade: SARA RENAR (solo set) LOVELY QUINCES (akustik) IVANA STARČEVIĆ I MATIJA ANTOLIĆ. Sav prihod od donacija za ulaznice bit će usmjeren za razvoj i aktivnosti koje Zaklada provodi. Predložena donacija za koncert iznosi 50kn.

Tko želi podržati rad Zaklade donacije je moguće uplatiti na račun posebne namjere otvoren kod Zagrebačke banke d.d. i otvoren pri zakladniku UPUH na IBAN: HR51236000015031334538 u izabranom iznosu i skladu s mogućnostima. Na taj se podržavaju aktivnosti, djelovanje i održivost Zaklade.

Koncertom simbolično započinje se javno djelovanje Zaklade te će do kraja 2022. godine biti objavljen i prvi otvoreni poziv namijenjen financijskoj i logističkoj podršci roditeljima umjetnicima. Također, u narednom periodu planiramo nekoliko edukacija otvorenih za članove plesne zajednice.

Kroz ovako osmišljen rad Zaklade, želja je dodatno potaknuti živost hrvatske plesne scene te kroz osnaživanje i poticanje rada plesnih umjetnika održati sjećanje na Jasnu, koja je uvijek nesebično ohrabrivala sve one koji su ju okruživali, živim.