POD OTVORENIM NEBOM

Zagrebačka filharmonija uz filmove Charlieja Chaplina nastupila u Subotici

19.09.2020 u 22:57

Bionic
Reading

Zagrebačka filharmonija održala je u subotu navečer prvi od tri koncerta u Subotici u sklopu EU projekta prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija pod nazivom 'Fil(m)harmonija'

Članovi poznatog hrvatskog orkestra svirali su uz projekcije dva filma Charlieja Chaplina - 'Pasji život' i 'Mališan' - prikazana na velikome platnu pod otvorenim nebom u središtu grada.

Subotica na sjeveru Vojvodine posljednja je postaja višegodišnjeg projekta Zagrebačke filharmonije i njihovog partnera u Srbiji. Muzičke omladine Novoga Sada.

Program koji traje tri dana predstavljen je prije toga u Novome Sadu, Iloku i Vukovaru.

U povodu prvoga nastupa u Subotici predstavnici Filharmonije primljeni su u kabinetu gradonačelnika a uoči koncerta susreli su se i predsjednicom Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasnom Vojnić.

'Glazba ne poznaje granice. Mi smo ovo napravili zato što imamo prijatelje ovdje, ali sebe vidimo i kao ambasadore glazbe i hrvatske kulture. Svaki pomak prema prijateljima, lijevo ili desno, da tako kažem, više je nego dobrodošao i drago mi je da mi u Zagrebačkoj filharmoniji to možemo učiniti', rekao je ravnatelj ustanove Mirko Boch.

Projekcija filmova i koncert Zagrebačke filharmonije, s oko 60-tak članova, održani su na punom gradskom trgu u Subotici, a sve je snimala Radio televizija Vojvodine.