GOSTOVANJE

Zagrebačka filharmonija u Subotici nastavlja EU projekt Fil(m)harmonija

  • Autor: N.B./Hina
  • Zadnja izmjena 16.09.2020 13:03
  • Objavljeno 16.09.2020 u 13:04
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Orkestar Zagrebačke filharmonije gostovat će od subote, 19. rujna do ponedjeljka, 21. rujna u Subotici, gdje će na Trgu slobode izvesti tri večeri glazbeno-filmskog programa uz projekcije kultnih slapstick komedija Charlieja Chaplina

Kako se ističe u najavi, nakon Novoga Sada i Iloka u 2019. te Vukovara u lipnju ove godine, gostovanjem u Subotici Zagrebačka filharmonija u suradnji s Muzičkom omladinom Novoga Sada nastavlja svoj EU projekt Fil(m)harmonija.

Od subote 19. do ponedjeljka 21. rujna - u tri večeri na Trgu slobode u Subotici - vodeći hrvatski orkestar priprema tri nezaboravne večeri glazbe i filma. Na rasporedu sve tri večeri Chaplinovi su kultni filmovi 'Pasji život' i 'Mališan', a velikim orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će maestro Krešimir Batinić.

Izvedbe projekta Fil(m)harmonija dio su EU projekta prekogranične suradnje između Hrvatske i Srbije, a nakon Novoga Sada, Iloka te Vukovara, Subotica je najnovija postaja u njegovoj provedbi. Projekt je financiran sredstvima EFRR-a i IPA II fondova Europske unije. U izvedbama, kao gosti Zagrebačke filharmonije, sudjeluju i glazbenici odabrani audicijom Muzičke omladine Novoga Sada.

'Nositelji projekta Zagrebačka filharmonija i Muzička omladina Novoga Sada s velikim veseljem ističu suradnju u ovome EU projektu koji su prepoznali kao priznanje, ali i kao obvezu', ističu iz Filharmonije. 'Brojna publika koja je pratila dosadašnje izvedbe - za koju nema sumnje da će se ponoviti i u Subotici, najbolja je potvrda njegove uspješnosti', poručuju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!