ljubav prema čitanju

Brend Materia pokrenuo Book Club u suradnji s Planetopijom

28.11.2023 u 13:11

Bionic
Reading

Materia Book Club mjesto je na kojem će ljubav prema čitanju rasti, gdje će se stvarati nova prijateljstva, a umovi obogaćivati

U današnjem suvremenom i užurbanom svijetu, Book Club predstavlja savršeno mjesto za sve one koji pronalaze utjehu, sreću i povezanost na stranicama nekog dobrog naslova, stoji u priopćenju. Bilo da ste strastveni čitatelj ili netko tko želi ponovno otkriti užitak čitanja, iskustvo Book Club-a može biti izrazito transformativno i oslobađajuće, dodaje se. U svojoj srži, Book Club je zajednica čitatelja koji se okupljaju kako bi podijelili svoju ljubav prema knjigama. To je prostor u kojem pojedinci mogu istraživati različite žanrove i autore, šireći svoje književne horizonte.

Jedna od najznačajnijih prednosti pridruživanja Book Club-u je mogućnost povezivanja s istomišljenicima, bez obzira jeste li introvert koji traži intimnije društveno okruženje ili ekstrovert koji želi proširiti svoje društvene krugove. Zajedničko iskustvo čitanja knjige stvara čvrst temelj za okupljanje različitih pojedinaca, njegujući uspomene koje nadilaze područje književnosti, dodaje se u priopćenju.

Kao strastvena ljubiteljica knjiga i čitanja, osnivačica wellbeing brenda Materia Maja Blažević pokrenula je Book Club, koji se premijerno održao krajem prošlog tjedna. Materia Book Club pokrenut je u suradnji s izdavačkom kućom Planetopija, a kao prva knjiga izabrana je Ikigai, svjetska uspješnica pisca Ken Mogija. Ikigai je japanska riječ za opisivanje užitaka i smisla života. Ta riječ sastoji se od pojmova iki (živjeti) i gai (razlog). No u potrazi za dubljim, ali i praktičnim značenjem te riječi u svakodnevnom životu, ovaj poznati japanski neuroznanstvenik istražio je japansku tradiciju, kulturu i običaje te na primjeru ljudi raznih zanimanja i interesa pokušao objasniti što je zapravo ikigai i kako ga svatko od nas može imati.

„Posjedovanje ikigaija može vam doslovce promijeniti život. Možete živjeti dulje, biti dobrog zdravlja, postati sretniji, zadovoljniji i osjećati manje stresa. Osim toga, zahvaljujući ikigaiju čak možete postati kreativniji i uspješniji.“ – izjavio je Mogi.

Knjiga je poslužila kao sjajan temelj iskrenog i dubokog razgovora prvog izdanja Materia Book Club-a, a osim bogate japanske kulture i zanimljive tradicije, pokrenute su brojne druge teme, bazirane na osobnim iskustvima. Ovaj intimni event održao se u chic prostoru Materia ureda.

  • +7
Materia book club Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Marina Rendulić

"Jako me veseli da smo pokrenuli Book Club što mi je bila dugogodišnja želja. Obožavam knjige i pravi sam knjiški moljac, za mene je čitanje kao meditacija, mjesto na koje volim uvijek iznova odlaziti, izvor konstantnog učenja i inspiracije. Svaka ideja treba pravo vrijeme da zazivi tako i ova, dodala bih i prave partnere - a mi smo ih pronašli upravo u Planetopiji s kojima smo lansirali ovu priču. Prvi susret je bio zaista čaroban, stvaran i sirov - s puno smijeha, ali i suza - bas onakav kakav život sam je. Hvala svim sudionicama na iskrenosti, toplini i energiji koja se stvorila, te Planetopiji što su prepoznali naš entuzijazam i na divnoj podršci," rekla je Maja Blažević, osnivačica brenda Materia, a prenosi se u priopćenju.

"Bilo mi je iskreno predivno na prvom okupljanju Materia Book Cluba! Uživale smo sve prisutne u razgovoru o knjizi Ikigai i japanskoj filozofiji, u finoj hrani i matcha čaju, u iskrenim i toplim ženskim razgovorima. Vidim misiju ovog book kluba kao dobro iskorišteno vrijeme za učenje, za međusobnu podršku i strast prema knjigama koje su izvor znanja i inspiracije. Ljudska kreativnost je beskrajna i divno ju je otkrivati u knjigama i u dobrom društvu. Hvala Maja za inicijativu!“ izjavila je direktorica Planetopije, Marina Kralj Vidačak.

Materia Book Club mjesto je na kojem će ljubav prema čitanju rasti, gdje će se stvarati nova prijateljstva, a umovi obogaćivati. Pridružite im se i krenite zajedno na putovanje koje nadilazi pisanu riječ – u samo srce zajedničkih priča i neraskidivih veza, završava se u priopćenju.

Za više informacija o mogućnostima sudjelovanja u Book Club-u javite se na mail hi@materia.eu.