OD 3. DO 5. LIPNJA

Velika plesna produkcija 'Povratak prirodi' u Trešnji

02.06.2016 u 16:01

Bionic
Reading

Inovativna plesna produkcija 'Povratak prirodi' plesnog centra Osmijeh i njihovog ansambla BA u više od dvadeset raznovrsnih edukativnih koreografija obrađivat će razne teme o udaljavanju od prirode koja je u nama i oko nas te sve što nas vraća prirodi

Ovogodišnja plesna produkcija plesnog centra Osmijeh govori o tome što nas sve otuđuje od prirode i što nas sve vraća prirodi, te kako mi možemo pomoći našoj planeti. Teme i koreografije koje govore o problemima planete danas, a koje će publika moći vijedeti do 3. do 5. lipnja u dječjem kazalištu Trešnja su: globalno zatopljenje, previše otpada, topljenje ledenjaka, sjeća šuma, zagađivanje voda i rijeka, štetna zračenja i još mnoge druge.

Plesni centar Osmijeh osnovan je 1998., a njegov cilj usmjeren je na razvoj kreativnosti, plesnog stvaralaštva te edukaciju djece, mladih i odraslih. Osnivačica i umjetnička voditeljica je profesorica psihologije, koreografkinja i plesna pedagoginja Ivana Mavrin.

Plesni centar  svake godine organizira po pet plesnih produkcija u zagrebačkim kazalištima te nastupaju na raznim plesnim festivalima: Treps, Dani Silvije Hercigonje, Cest is the best, Požeški plesokaz, Budućnost u nama i sl. Sudjeluju i na brojnim natjecanjima te je ove godine u Rijeci na dva plesna natjecanja osvojio ukupno osam prvih i dva druga mjesta u plesnim disciplinama: Jazz dance, Jazz lirical, Break dance i MTV dance. U Mađarskoj su na Međunarodnom plesnom natjecanju osvojili čak dva prva te dva druga mjesta te su u Italiji na 34. World Dance Trophy predstavljali Hrvatsku.