od 25. do 29. lipnja

Najavljen je bogat program 'Ljeta u Trešnji': Promocije slikovnica, edukativne radionice, predstava Ježeva kućica...

20.06.2022 u 11:58

Bionic
Reading

Zagrebačko kazalište Trešnja od 25. do 29. lipnja priprema bogat program za djecu Ljeto u Trešnji u sklopu kojega će posjetitelji moći sudjelovati u edukativnim i zabavnim radionicama, pogledati predstavu 'Ježeva kućica', a održat će se i promocije knjiga te aukcija kazališnih kostima

Ljeto u Trešnji počinje u subotu, 25. lipnja u 17 sati izložbom dječjih akrilnih radova 'Slikom recikliram' u organizaciji Zaklade Hrvatska za djecu koja je provela taj ekološki-kreativni projekt na potresom pogođenom području općine Topusko.

Svakoga dana u 18,30 djeca će moći pogledati predstavu "Ježeva kućica", u režiji Helene Petković, a nakon predstave posjetitelje očekuje zanimljiv program u ljetno uređenom dvorištu kazališta Trešnja, najavljuju iz kazališta.

Svoje knjige i slikovnice za djecu predstavit će Zoran Pribičević, Sanja Pilić, Silvija Šesto i Jelena Veljača, kojima će djeca moći postavljati pitanja i fotografirati se.

Iz Trešnje najavljuju da će se i ovom prigodom održati aukcija unikatnih kazališnih kostima iz predstava koje više nisu na repertoaru.

Bit će organiziran i facepainting pa će djeca moći na licu ili rukama dobiti oslikanu svoju najdražu životinju, lik iz crtića ili motiv po želji, a u suradnji s Ustanovom Zagreb film posjetitelji će svakoga dana u 21 sat moći pogledati neki od kultnih hrvatskih crtanih filmova, "Balthazar", "Mali leteći medvjedići" i "Surogat".

Osim vanjskog programa, u kazalištu će se održavati i prigodne radionice – Ljetni kazališni kamp koji u pet dana održavanja objedinjuje dramske, baletne, kreativne radionice, interpretacijsku turu Skriveno blago kazališta, posjet rasvjetnoj kabini te predstavu "Ježeva kućica" i jednodnevnu STEAM radionicu Ježurka u subotu, 25. lipnja.

Ulaz je slobodan, jedino na vrijeme treba kupiti ulaznice za "Ježevu kućicu", napominju iz Trešnje.