FORBESOVI MOĆNICI

Vampir iz 'Sumraka' najbogatiji fiktivni lik

22.04.2010 u 11:27

Bionic
Reading

Osim što je sastavio popis najbogatijih ljudi na svijetu, magazin Forbes nije propustio evidentirati ni fiktivne moćnike. Ovogodišnjom listom dominiraju strip junaci, a prvo mjesto pripalo je vampiru Stephenie Meyer

Vampiru i liječniku Carlisleu Cullenu, liku iz tetralogije 'Sumrak' Stephenie Meyer, besmrtnost i višestoljetna štednja donijela je imovinu od čak 34,1 milijardu dolara. Kao i većini stvarnih moćnika, i tom liku draga je umjetnost te je vlasnik impresivne zbirke renesansnih remek-djela.

C.Montgomery Burns

Animirani junak Tvrdica McTvrdy, stric nešto popularnijeg Paške Patka, čije se bogatstvo broji u zlatnicima, ove se godine probio na zavidnu drugu poziciju. U magazinu Forbes objašnjavaju da je vrijednost zlata porasla i tako Disneyevog junaka pogurala prema vrhu.

U najužem krugu fiktivnih moćnika čak su četiri strip junaka: Iron Man, Batman, Adrian Veidt ('Čuvari', Alan Moore) i Richie Rich.

Debitantski ulazak na popis ostvario je Artemis Fowl, junak irskog književnika Eoina Colfera, a i ove godine čvrstu poziciju drži C. Montgomery Burnsnajbogatiji stanovnik Springfielda iz animiranog serijala 'Simpsoni'. Osim milijuna na bankovnim računima obojici junaka zajednička je strast prema umjetninama koje su krali u prošlosti.

Popis petnaest najbogatijih likova pogledajte na internetskim stranicama magazina Forbes.