NOVI BROJ ČASOPISA DALCASA

Utjecaj Mediteranskih igara na urbanizam u Splitu

03.06.2009 u 15:27

Bionic
Reading

Središnja tema novog broja mjesečnika za arhitekturu, dizajn i nekretnine Dalcasa je trideset godina od Mediteranskih igara u Splitu MIS'79. s naglaskom na utjecaj tada izvedenih projekata na arhitekturu i urbanizam Splita od tih godina do danas

Tema je ujedno i otvoreni poziv stručnoj javnosti da se očituje o planovima i viđenjima budućnosti Splita i regije u urbanističkom smislu.

Osim toga, u novom broju definitivno je zaokružen redizajn mjesečnika. Od zanimljivih tema izdvajamo razgovore s arhitektom Borisom Fiolićem i poduzetnikom Igorom Štimcem na temu razvoja, planiranja i upravljanja gradovima.

Od aktualnosti novi broj Dalcase objavljuje izvještaj sa sajma dizajna i namještaja u Milanu i tekst o hrvatskim sudionicima na 53. venecijanskom biennalu kojim dominira slikarstvo. Lipanjsko izdanje DalCase bavi se i tematikom zatvorenih naselja ili gated community, novom konceptu stanovanja koji sve češće, nakon SAD-a, susrećemo u Europi, ali i kod nas. Osim već poznatog naselja Hoto, i u Kaštelima na lokaciji Rudine počinje realizacija jednog takvog projekta.

Magazin je u gostima kod dizajnera Richarda Tuila u njegovom holivudskom domu. Zatim, možete pročitati priču o istarskom hotelu i restoranu San Rocco, a za one koji uređuju dom preporučujemo bogato ilustrirane tekstove o kupaonicama i rasvjetnim tijelima. Magazin je od četvrtaka online i od petka ili ponedjeljka na kioscima.