kultnI URADAK Branka Ćopića

Uskoro premijera: 'Ježeva kućica', bezvremensko djelo koje nas vraća u djetinjstvo

12.09.2019 u 12:51

Bionic
Reading

Zagrebačka filharmonija, u sklopu Minimini ciklusa namijenjenog najmlađima, za jesen ove godine najavljuju zanimljive premijere. Zavirili smo na probe za predstavu 'Ježeva kućica', u izvedbi Zagrebačke filharmonije, pod dirigentskim vodstvom Davida Danzmyra i u režiji Petre Radin. Premijera će se održati 28. rujna u maloj dvorani Lisinski u 10 i 12 sati

Ćopićeve stihove koje je uglazbio Hrvoje Hegedušić i napisao aranžmane Marin Rabadan generacije znaju napamet, a iznimno neodoljiv trojac u sastavu Hana Hegedušić, Borko Perić i Vladimir Tintor uz pomoć Ivane Husar Mlinac, koja potpisuje vokalne aranžmane i koreografkinje Tihane Strmečki unose poseban šarm. Sara Lovrić Caparin potpisuje kostimografiju i scenografiju, Tomislav Rupić animaciju, Sven Čustović oblikovanje svjetla, GAD vizualni identitet plakata, produkciju Silvana Bakija Šimić, a sve to u pod vodstvom ravnatelja Zagrebačke filharmonije - Mirkom Bochom.

'Na probi je sveopće veselje, kao da smo se vratili u djetinjstvo. E, zato to i radim - da ne odrastem. Ako je meni zabavno, vjerujem da će biti i drugima. Hana, Borko i Vladimir me oduševljavaju svojim talentima koje samo otkrivam i otkrivam. Taj materijal koji oni pružaju ne može stati u jednu predstavu. Uz takve glumce možete samo sjesti i uživati. Jedva čekam probu s orkestrom i dirgentom Danzmyrom. I naravno, jedva čekam premijeru', rekla nam je redateljica Petra Radin.

  • +3
Predstava Ježeva kućica (proba) Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Filip Bašić