do 22. rujna

ULUPUH objavio natječaj za Salon primijenjenih umjetnosti i dizajna 2023.

24.08.2023 u 09:34

Bionic
Reading

Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH) objavila je Natječaj za prijavu radova za 58. zagrebački salon primijenjenih umjetnosti i dizajna 2023., koji će prikazati radove hrvatskih umjetnika nastale u protekle tri godine, priopćeno je u srijedu

Izložba pod naslovom 'Ne radi sam' koncepcijski počiva na ideji okupljanja i promišljanja brojnih i 'raznolikih suradničkih inter- i trans-disciplinarnih praksi umjetnika', teoretičara, znanstvenika, dizajnera, obrtnika i istraživača, njihovih različitih metoda, estetika i praksi.

Fokus izložbe usmjeren je na mapiranje specifične infrastrukture - društvene, materijalne, vizionarske - kolektivnih veza i povezivanja, te će ponuditi jedan od mogućih fragmenata načina (samo)organiziranja, grupnog djelovanja i uvjeta rada, ističe uz ino kustosica i autorica koncepcije Branka Benčić.

Rok za prijavu recentnih likovnih ostvarenja za tu renomiranu nacionalnu izložbu je 22. rujan 2023. a rezultati selekcijskog postupka bit će objavljeni na stranici www.ulupuh.hr i stranici 58. zagrebačkog salona, najkasnije do 10. listopada 2023. godine.

Uz središnju izložbu koja odgovara na temu koncepcije Salona, održat će se niz popratnih događanja - izložbi, razgovora, performansa, video-projekcija, predavanja, itd., kao i samostalna izložba dobitnice Velike nagrade 55. zagrebačkog salona Gordane Drinković, najavili su iz ULUPUH-a.