čekanju je kraj

U nakladi Mozaika knjiga objavljeni četvrti i peti dio Harryja Pottera

08.09.2023 u 14:36

Bionic
Reading

Izdavačka kuća Mozaik knjiga objavila je u hrvatskom prijevodu četvrti i peti nastavak sage o najpoznatijem čarobnjaku na svijetu 'Harry Potter i Plameni pehar' te 'Harry Potter i Red feniksa' J. K. Rowling

Kako ističe nakladnik, poznati serijal do sada se prodao u više od 600 milijuna primjeraka, a njegovi su naslovi prevedeni na više od 85 jezika i poslušan je u više od milijarde sati kao audio knjiga, a po njemu je snimljeno osam filmova.

Mozaik knjiga nove je nastavke objavio u prijevodu Dubravke Petrović.

U četvrtom nastavku Harry se na Tromagijskom turniru koji se održava u Hogwartsu mora suočiti sa smrtonosnim zadacima, zmajevima i crnim magima, dok peti nastavak govori o tajnom redu učenika koji se formira u svrhu borbe protiv mračnih sila.

Autorica J. K. Rowling uz sedam nastavaka sage napisala je i tri popratna naslova, uključujući 'Čudesne zvijeri i gdje ih naći', po kojima je snimljen novi serijal filmova, a čiji je glavni lik magizoolog Newt Scamander. Priča o Harryjevom odraslom životu nastavila se u obliku kazališne predstave 'Harry Potter i ukleto dijete', koju je J. K. Rowling napisala s dramatičarom Jackom Thorneom i redateljem Johnom Tiffanyjem.

Najnoviji roman za djecu 'The Christmas Pig' objavila je 2021. godine, a pod pseudonimom Robert Galbraith napisala je serijal kriminalističkog žanra o detektivu Cormoranu Strikeu.