PROJEKT UNICEFA

U Muzeju realnosti moći će se osjetiti kako je 'izgubiti tlo pod nogama'

  • Autor: M.P.
  • Zadnja izmjena 10.12.2015 11:18
  • Objavljeno 10.12.2015 u 11:12
muzej_realnosti_pr-02

muzej_realnosti_pr-02

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Muzej realnosti/Unicef

Zagrebački Muzej iluzija na dva dana svoj prostor ustupa privremenom Muzeju realnosti, a cilj je upozoriti na probleme s kojom se susreću djeca diljem svijeta

Muzej realnosti, prvi takve vrste u svijetu, otvorit će svoja vrata u ponedjeljak 14. prosinca u 12 sati u prostoru Muzeja iluzija u Zagrebu u Ilici. Tijekom dva dana posjetitelji će moći razgledati do sada neviđen postav (koji nudi potpunu suprotnost od svijeta iluzija) te doživjeti interaktivno iskustvo koje donosi nove poglede na svijet u kojem živimo, razbija predrasude i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Muzej realnosti otvara se povodom 69. rođendana UNICEF-a, uz slobodan ulaz za sve posjetitelje.

Virtualna stvarnost, optičke iluzije, instalacije i hologrami samo su neki od "eksponata" koji će se ovom prilikom koristiti kako bi nas odmaknuli od pretpostavki i prikazali nam stvarnost umjesto iluzija. U Muzeju realnosti tako će svi moći osjetiti kako je „izgubiti tlo pod nogama“ uslijed razornog potresa, doživjeti iskustvo života u izbjegličkom kampu na Bliskom istoku i „zamijeniti uloge“ s djecom koja žive u drugačijim uvjetima.

Također, posjetitelji Muzeja moći će saznati više o tome kako UNICEF pomaže najugroženijoj djeci te se aktivno uključiti u program Čuvari djetinjstva i podržati stvaranje boljeg, sigurnijeg i pravednijeg svijeta za djecu.

Muzej realnosti otvorit će UNICEF-ove ambasadorice Maja Vučić i Bojana Gregorić Vejzović, a posjetiteljima će vrata Muzeja biti otvorena dva dana: 14. prosinca od 12 sati do 22 sata i 15. prosinca od 9 sati do 22 sata, uz slobodan ulaz.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!