LISINSKI SRIJEDOM

U maloj dvorani Lisinskog kreće novi program, svirat će se sve od jazza do elektronike

26.02.2024 u 14:52

Bionic
Reading

Mala dvorana Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog ugostit će na novoj platformi "Lisinski srijedom" koncertna događanja različitih glazbenih žanrova, od jazza i bluesa do world music, alternativnog rocka, crossovera, elektronike i glazbene improvizacije.

"Lisinski srijedom" pokrenut je u koprodukciji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog i vodećih domaćih i međunarodnih organizatora kako bi promicao različite glazbene žanrove i kreativne glazbenike.

Za 13. ožujka najavljen je koncert ansambla za srednjovjekovnu glazbu La Reverdie uz gosta, glumca Davida Riondina koji će izvesti program "Il Milione ili Knjiga svjetskih čuda: Glazbeno putovanje tragovima Marka Pola", svojevrsni glazbeni obilazak svjetskih čuda i egzotičnih priča u spoju europske glazbe i istočnjačkih zvukova.

Koncert, ostvaren u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu, zvukovno rekonstruira Markove pustolovine glasom glumca i glazbenim razgovorom između europske glazbe iz vremena Marka Pola i istočnjačkih i indijskih glazbenih sugestija solista.

U suradnji s Izvorištima 8. svibnja održat će se povratnički koncert jednoga od najvažnijih domaćih blues-glazbenika Adama Semijalca, poznatoga i kao Bebè Na Volè.

Uz obrade tradicijskih narodnih pjesama na albumu "Moje srce se reskoli", koji je snimio u suradnji s Dunjom Knebl, prošle godine objavio je i autorski album "Ode dite", nadahnut glazbenim naslijeđem i folklornim izričajem.

Iz "Lisinskog" kažu kako su njegovi albumi osvojili svjetske kritičare i publiku, a uz pratnju ženskoga zbora Fige, posjetitelji će u Lisinskom doživjeti uistinu posebno glazbeno ozračje.

Kako ističu, Mala dvorana Lisinski ovim će se koncertima istaknuti kao prepoznatljivo mjesto i okupljalište posjetitelja koji kvalitetnu glazbu žele doživjeti u odlično ozvučenom prostoru koji je poveznica između koncertne dvorane, kazališne scene i alternativnih klubova, a u kojem je svaki koncert poseban doživljaj. Do kraja godine održat će se još pet koncerata.