OTVOREN NATJEČAJ

Traži se organizator Dana hrvatskoga filma

14.06.2016 u 10:08

Bionic
Reading

Vijeće Dana hrvatskog filma objavilo je natječaj za izbor organizatora Dana hrvatskoga filma za razdoblje od 2017. do 2020. godine

Natječaj je javan i otvoren za sve pravne osobe registrirane u Republici Hrvatskoj za obavljanje djelatnosti organizacije kulturnih (filmskih) manifestacija.

Festival se održava jednom godišnje u Zagrebu, najčešće u travnju, a treba se sastojati od natjecateljskog i popratnog programa, filmskog i nefilmskog sadržaja.

Dani hrvatskog filma nacionalna su manifestacija koja predstavlja, promiče i vrednuje godišnju hrvatsku produkciju kratkometražnog i srednjemetražnog (igranog, dokumentarnog, animiranog, eksperimentalnog i namjenskog) filma, te dugometražnu produkciju svih tih kategorija osim dugometražnog igranog filma.

Svrha Festivala je i pružiti uvid u nacionalnu baštinu i komparativan uvid u suvremena kretanja u europskom i svjetskom filmu, a osobito u kinematografijama susjednih zemalja, ističe se u obavijesti Hrvatskog audiovizualnog centra.

Organizator je dužan predložiti programsku koncepciju, model organizacije i izvršne produkcije Festivala te sustav odlučivanja koji uključuje način vrednovanja, odnosno selekcije i nagrađivanja na Festivalu.

Rok za prijave na natječaj traje do 8. srpnja, a prikupljanje pisanih ponuda provodi se dostavom ponuda putem pošte ili izravnom dostavom u tajništvo Hrvatskog filmskog saveza (s napomenom: za Vijeće Dana hrvatskog filma), Tuškanac 1.

Protekle dvije godine Dane hrvatskog filma organizirala je zagrebačka produkcijska kuća 'Spiritus Movens', naslijedivši na toj dužnosti Studentski centar, gdje se festival održavao od svog prvog izdanja 1992. godine.