ŽIVOTINJSKI INSTINKT PREMIJERA

Tony Blair među kandidatima za najgori opis seksa

15.10.2010 u 13:57

Bionic
Reading

Bivši engleski premijer Tony Blair jedan je od mogućih dobitnika nimalo laskave nagrade za najlošiji opis seksa u književnosti - Bad Sex Award - zbog ulomaka iz svojih memoara pod nazivom 'Putovanje'

Iako se tradicionalno dodjeljuje književnicima, stručni žiri magazina Literary Review učinio je iznimku i na listu potencijalnih dobitnika ove godine uvrstio i bivšeg engleskog premijera Tonyja Blaira.

U društvu autora kojima pisanje o seksi scenama ne polazi za rukom, Blair se našao zbog opisa strastvene noći sa suprugom Cherie.

'Te me noći uzela u naručje i tješila me, rekla ono što sam trebao čuti, okrijepila me. U noći 12. svibnja 1994. sebično sam trebao ljubav koju mi je dala Cherie. Pojeo sam je da mi da snage. Bio sam životinja koja je slijedila svoj instinkt', napisao je u 'Putovanju'.

Iako će konačan popis biti objavljen tek sljedeći mjesec, u užem krugu za nagradu ove godine mogli bi se naći Martin Amis za opise u djelu 'The Pregnant Widow', Ian McEwan za roman 'Solar' i hvaljeni Jonathan Franzen zbog opisa u romanu 'Sloboda', koji nazivaju knjigom milenija.