AKCIJA hdlu-a

Tijekom svibnja i lipnja izvest će se murali na zagrebačkim trafostanicama

14.04.2020 u 16:26

Bionic
Reading

U organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) tijekom svibnja i lipnja ove godine Goran Rakić, Klara Rusan i Danijel Žeželj izvest će murale na nekoliko zagrebačkih trafostanica

Njihovi radovi odabrani su na natječaju raspisanom krajem veljače, a isplatit će im se umjetnički honorar u iznosu deset tisuća kuna bruto.

Danijel Žeželj oslikat će trafostanicu u Draškovićevoj 40, Klara Rusan - Klarxy u Ulici Vida Došena u Španskom, a Goran Rakić u Miramarskoj ulici.

Na natječaju su mogli sudjelovati redoviti članovi HDLU-a, a selekciju su napravili Slaven Lunar Kosanović, Sebastijan Dračić, Stjepan Šandrk, Jelena Bando i Krešimir Belko.

Uz honorar za murale će se osigurati materijal i tehnička oprema za izvođenje djela, najviše do četiri tisuće kuna, promocija i predstavljanje umjetnika i rada.

Zainteresirani umjetnici trebali su dostaviti portfolio s dosad realiziranim likovnim radovima u javnom prostoru s naznačenom dimenzijom i lokacijom izvedbe te ostali likovni radovi koji najbolje predstavljanju njihovo stvaralaštvo.