15. obljetnica

Teatar Gavran ove jeseni pokreće i dječju scenu

05.09.2017 u 14:00

Bionic
Reading

Putujući zagrebački Teatar Gavran, koji u listopadu obilježava petnaest godina, pokrenut će ove jeseni i dječju scenu čija će prva premijera biti lutkarski igrokaz 'Doktor od životinjica', dok će prva premijera za odrasle biti komedija pisca i umjetničkoga voditelja teatra Mire Gavrana 'Sve o ženama'

Komedija 'Sve o ženama' do sada je imala 48 premijernih izvedbi - od Buenos Airesa, Rio de Janeira i New Yorka do Moskve, Mumbaija, Praga, Pariza, Krakova, Ljubljane, Sarajeva, Mostara, Varšave i Tel Aviva.

Predstavu će režirati glumica i organizacijska voditeljica Teatra, Mladena Gavran koja je glumila u praizvedbi 2000. godine. Za novu izvedbu predstave u kojoj tri glumice igraju po pet različitih uloga u pet priča koje se uzajamno isprepliću, glumice će biti odabrane na audiciji koja će se upriličiti krajem listopada u Centru za kulturu i informacije Maksimir.

U novoj sezoni zagrebačke izvedbe za odrasle i dalje će se igrati na maloj sceni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskoga, a dječje predstave izvodit će se u Centru za kulturu i informacije Maksimir, gdje se već nekoliko godina odvijaju pokusi Teatra Gavran.

  • +2
Predstave Teatra Gavran Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Uz ove dvije premijere, najavljena su i dva jubileja – 100. izvedba komedije 'Lutka' s Robertom Kurbašom i Doris Pinčić, te 50. izvedba komedije 'Zaboravi Hollywood' sa Željkom Königsknechtom i Jakovom Gavranom, a na repertoaru ostaju i uspješnice 'Sladoled', 'Pivo' i 'Parovi'.

  • +9
Domjenak nakon premijere predstave Zaboravi Hollywood Tetra Gavran Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Od inozemnih gostovanja planirani su nastupi u Beču, Pragu i Mostaru.

Ovoga ljeta Teatar Gavran imao je dvadeset izvedbi diljem jadranske obale. Predstava 'Sladoled' proglašena je najboljom na Festivalu pučkog teatra Omišalj - Čavle, a predstava 'Zaboravi Hollywood' proglašena je najboljom na Festivalu Glumište pod murvom u Skradinu, dok je Željko Königsknecht proglašen najboljim glumcem festivala.