SNIMAJU U IRANU

Talijanski film u kojem glumi Tihana Lazović ulazi u povijest

10.04.2017 u 14:23

Bionic
Reading

Talijanska drama 'Just like my son' redateljice Constanze Quatriglio talijansko-belgijsko-hrvatske koprodukcije bit će prvi talijanski film koji će se nakon 50 godina snimati u Iranu, a filmskom projektu priključila se i iranska producentska kuća. Jednu od glavnih uloga igra Tihana Lazović, hrvatska glumica koja je odličnu ulogu ostvarila u 'Zvizdanu' Dalibora Matanića

Novi film talijanske redateljice Constanze Quatriglio o putovanju afganistanskog dječaka, koji bježi od građanskog rata i talibana, počeo se snimati krajem prošle godine u Italiji, a za nekoliko dana snimanje će se nastaviti u Iranu. Naime taj podatak ući će u povijest talijanske kinematografije jer će to biti prvi talijanski film koji se nakon pola stoljeća snima na iranskom teritoriju i u iranskoj koprodukciji, nakon što se projektu pridružila iranska producentska kuća Farzad Pak of Tangerine Film.

'Ovo je prvi talijanski igrani film koji je sniman i koproduciran u Iranu. Savladati sve birokratske prepreke nije bilo nimalo lako. Iranska kinematografija je dobro razvijena, ali nedovoljno otvorena stranim produkcijama. Trebalo je šest mjeseci da dobijemo sve potrebne dozvole', rekao je jedan od producenata filma, Andrea Paris.

Film 'Just like my son' (Semba mio figlio), u kojem Tihana Lazović igra jednu od glavnih uloga, snima se prema istinitom događaju. U fokusu priče je dječak Ismail koji u Afganistanu kao pripadnik etničke manjine Hazara uspijeva izbjeći smaknuće. Svoj dom pronalazi u Italiji te kao odrastao čovjek doznaje da je njegova majka još uvijek živa.

Filmski scenarij potpisuju Doriana Leondeff i redateljica Constanza Quatriglio, čiji se dokumentarac 'Il mondo addoso' također bavi životom Hazara.