u režiji matka raguža

Svjetski dan kazališta u Studiju EXIT

24.03.2021 u 11:11

Bionic
Reading

Teatar EXIT Svjetski dan kazališta obilježit će svojom najnovijom predstavom 'Tiha noć' koju će održati na svojoj maloj sceni u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1) s početkom u 19 sati

'Možda vas okolnosti zadnjih godinu dana ne motiviraju za izlazak i odlazak u kazališta, ali 27. ožujak kao Svjetski dan kazališta izvrstan je poticaj da to ipak u subotu učinite, a predstava 'Tiha noć' motivirat će vas da to nastavite činiti i kasnije jer će vam osvijestiti važnost aktivnosti i društvenih odnosa i ukazati vam na sve zamke pretjerane samoće u koju može upasti svatko od nas, a da ni ne shvati što mu se dogodilo', poručuju iz Teatra Exit.

Iako su zadnjih godinu dana izvanjske okolnosti u većoj mjeri uzrok samoiozolacije, predstava ukazuje i na vlastitu odgovornost za stanje u kojem smo se zatekli. Ponekad ponos i lijenost mogu spriječiti pojedinca da se othrva usamljenosti, čime podržava vlastitu isključenost iz društva koja ga najteže pogađa u raznim prigodama poput Božića ili Uskrsa koje neizostavno prati slika obiteljskih i blagdanskih druženja, stoji u najavi.

Oni koji nisu dio masovnog slavlja imaju dojam da nešto propuštaju te se mogu osjećati manje vrijednima jer se ne uklapaju u opće i naizgled jednostavne okvire i zahtjeve. Kako na Badnjak izgleda suočavanje sa usamljenošću i nepripadanjem te borba sa samim sobom, u 70 minuta dočarat će Franjo Dijak. Nakon kultne 'Dekadencije' i 'Istoka' ovo je treća predstava u Teatru EXIT nastala prema tekstu S. Berkoffa. Kao i prve dvije, i ovu je predstavu režirao Matko Raguž. Predstava 'Tiha noć', osim u subotu na Svjetski dan kazališta, igra i dan ranije, u petak 26. ožujka u 19 sati.