MALO SMIJEHA

Praizvedba predstave 'Fešta' u subotu u Exitu

27.11.2020 u 09:30

Bionic
Reading

Autorski projekt Josipe Anković i Josipa Ledine, komedija koja se kroz priču o jednom bračnom paru na satiričan način poigrava s društvenim stereotipima, bit će praizvedena u zagrebačkom Teatru Exit

Kako se ističe u najavi, "Fešta" je komedija koja progovara o neuralgijama našeg društva. Ona se na duhovit i satiričan način poigrava s neuralgičnim točkama naših ljubavnih, bračnih i rodnih odnosa, kritički propitujući identitete novije hrvatske stvarnosti zatvorene u vrtloge korupcije i nepotizma, pritom preispitujući stereotipe u koje vjerujemo.

Ona je također priča o neizvjesnostima naših brakova, ali i mjesto na kojem publika nije samo nijemi promatrač, već direktan sudionik i svjedok vremena u kojem ne djeluje dovoljno.

"Josipu i Josipa poznajete. Upravo ste vi sretnici koji pripadaju njihovoj užoj i široj obitelji, možda ste im prijatelji, kumovi ili tek poslovni partneri. O njima čitate u novinama, njih gledate u rubrikama slavnih, a zovete ih ako vam treba neka veza ili novac. Oni svoju bračnu obljetnicu žele podijeliti s vama i pritom vam ispričati sve svoje tajne. Oni znaju sve o vama, a na njihovoj fešti saznat ćete stvari koje niste znali o sebi", stoji u najavi.

Igraju ih autori teksta i redatelji predstave Josipa Anković i Josip Ledina. Kostimografiju i scenografiju osmišljava Petra Gulišija, fotografiju i video oblikuje Hrvoje Zalukar, a montažu video spota potpisuje Filip Borelli.

Predstava je nastala u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu. Umjetnička savjetnica na projektu je redateljica Anica Tomić.

Premijera predstave predviđena je za vrijeme kada popuste epidemiološke mjere, ističu iz Exita.