62. po redu

Svečano otvoren Međunarodni dječji festival u Šibeniku

18.06.2022 u 22:48

Bionic
Reading

Međunarodni dječji festival u Šibeniku, 62. po redu, svečano je otvoren u subotu navečer na Trgu Republike Hrvatske glazbenom predstavom 'Napokon orkestar' u režiji Petre i Paole Radin, a u izvedbi Zagrebačke filharmonije

Na otvorenje su došli ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te posebni savjetnik predsjednika RH za kulturu, Zdravko Zima i ministar pravosuđa Ivan Malenica.

U protokolu je sudjelovao festivalski dječji zbor Zdravo maleni i polaznici Dramskog studija i radionice Ivana Jelić pri Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku pod čijim se okriljem Međunarodni dječji festival i održava.

"Evo nas opet ovdje u punom broju nakon dvije pandemijske godine. Festival je išao i tada, naravno, ali nije to bio onaj žamor, onda predivna dječja vika. Ali, sad se vraćamo jači i veći" rekao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić i dodao kako su večeras u Šibeniku i djeca iz ukrajinskog grada Lavova.

Gledajte djeco u budućnost, a mi ćemo se truditi da vam je osiguramo, poručio je.

"Festival je jako star, ali je i mlad. Star je po svom kontinuitetu koji traje već šest desetljeća, a mlad je po onima koji ga kreiraju, ponajprije djeca, najvažniji protagonisti ovog festivala", kazao je Zdravko Zima, izaslanik Predsjednika Republike, pokrovitelja Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku.

Kratko se publici na svečanom otvorenju obratila i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek rekavši kako joj je velika čast opet biti u Šibeniku, na otvorenju 62. Međunarodnog dječjeg festivala. "Djeco uživajte, veselite se, i mi ćemo se veseliti s vama", dodala je.

Međunarodni dječji festival u Šibeniku traje do 2. srpnja. Bit će izvedeno 137 programa u 281 terminu.