zahtjev za ispravak

Sudski postupci koje vodi Dubravka Vrgoč, uključujući i privatnu kaznenu tužbu protiv Snježane Banović, nisu plaćeni novcem poreznih obveznika

15.11.2021 u 10:44

Bionic
Reading

Sa zahtjevom za ispravak javio nam se odvjetnik Rafael Krešić, u svojstvu punomoćnika njegove stranke Dubravke Vrgoč

Zahtjev za ispravak vezan je uz naš članak objavljen u rubrici kultura dana 28. listopada 2021., pod naslovom „'TRAGEDIJA KOJA SE MOGLA IZBJEĆI'; „Forum.tm piše kako je intendantica HNK Dubravka Vrgoč tužila njihovu kolumnisticu Snježanu Banović“.

Zahtjev za ispravak prenosimo u cijelosti:

'Poštovani;

obraćam Vam se ovim zahtjevom za objavu ispravka na temelju čl. 40 Zakona o medijima (NN 59/04, 84/11, 81/13) kao Glavnom uredniku web portala tportal.hr, po punomoći gđe. Dubravke Vrgoč, povodom teksta autora Vida Barića, objavljenog na tportal.hr dana 28. listopada 2021. godine pod naslovom "TRAGEDIJA KOJA SE MOGLA IZBJEĆI; Forum.tm piše kako je intendantica HNK Dubravka Vrgoč tužila njihovu kolumnisticu Snježanu Banović“.

U navedenom se tekstu, na štetu gđe. Vrgoč iznose insinuacije bez činjenične podloge, a takvim se iznošenjem informacija vrijeđaju prava i interesi moje stranke.

U skladu s čl. 42 st. 1 Zakona o medijima, pojašnjavam da se ispravak odnosi na insinuaciju da bi sudske postupke koje vodi gđa. Vrgoč, pa tako i u tekstu spominjanu privatnu kaznenu tužbu protiv Snježane Banović, ona plaćala 'sredstvima poreznih obveznika'. Kao njen punomoćnik, zastupam gđu Vrgoč, no ne i Hrvatsko narodno kazalište, a moje troškove zastupanja gđa. Vrgoč plaća osobno, pa je posve netočno da bi ovaj postupak bio plaćan sredstvima poreznih obveznika, čitaj: sredstvima HNK, koje nije niti stranka u postupku.

'Informaciju' koju tportal.hr prenosi, niste provjerili s mojom strankom ili sa mnom kao njenim punomoćnikom. Na ovaj ste način nanijeli štetu časti i ugledu moje stranke, postupajući protivno zakonu i Kodeksu časti hrvatskih novinara, jer ste štetnu i zlonamjernu insinuaciju, prenijeli i sugerirali svojim čitateljima bez ikakve kritičke analize i provjere.

Ovakvom prezentacijom 'vijesti', dovodi se u zabludu čitatelje, a moja stranka zbog iznošenja ovakvih neistina, trpi štetu u radu i svakodnevnom životu, za koju štetu odgovornost snose autor teksta, uredništvo i Nakladnik portala tportal.hr.

S tim u svezi, kako vam je najkasnije sada poznato da je objavljena 'informacija' o mojoj stranci neistinita, a ovo reagiranje opravdano i utemeljeno, tražim da ga na temelju čl. 42 st. 2 Zakona o medijima, radi potpunog i pravilnog informiranja Vaših čitatelja, kako u pogledu činjenica, tako i u pogledu načina na koji obavljate i shvaćate svoju ulogu i odgovornost u informiranju javnosti, objavite u njegovu integralnom obliku na jednakovrijednom mjestu i na način kako je objavljen i članak koji je povod ovom obraćanju.

U Zagrebu, 2. studenog 2021. godine.

S poštovanjem;

za Dubravku Vrgoč,

punomoćnik:'