ZANIMLJIVA AKCIJA

Sudbina prometa Teslinom ulicom u rukama prolaznika

09.06.2016 u 15:50

Bionic
Reading

Oslikani izlog knjižare Vuković i Runjić nudi od četvrtka prolaznicima mogućnost izjašnjavanja žele li da Teslina ulica postane pješačka zona

Izlog su pomoću ljepljive trake oslikali studenti Grafičkog fakulteta, a na pitanje 'Teslina pješacima?' prolaznici mogu odgovoriti lijepljenjem crvenog papirića uz oslikani simbol auta ili pješaka.

Kako su tportalu potvrdili iz knjižare Vuković&Runjić, akcija je naišla na dobar odaziv prolaznika, a nedugo nakon njenog početka simbol pješaka je u debeloj prednosti po broju naljepnica.

Riječ je o radionici studenata Grafičkog fakulteta pod mentorstvom Susan Nevado, profesorice na finskom Turku University of Art and Science. Poznata po umjetnosti specifičnoj za lokaciju i društveno angažiranoj umjetnosti, Nevado često u radu koristi tape art - izradu umjetničkih djela na pločniku i izlozima prodavaonica uz pomoć ljepljive trake.

Cilj postavljen pred studente je inovacijama i kreativnim pristupom angažirati prolaznike, stanovnike i zaposlenike Tesline ulice kako bi osvijestili prolaznike o potrebi umjetničkih inovacija i kreativnog načina razmišljanja.

Inače, radi se o drugoj kreativnoj radionici Unijina projekta In Public In Particular, koji Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu provodi u suradnji s likovnim akademijama država članica EU-a (Turku, Antwerpen i Dublin), u kojima će također paralelno i na sličan način održavati projektne aktivnosti.

U četvrtak će se u večernjim satima u Teslinoj ulici održati i radionica oslikavanja svjetlom, a više o cijelom projektu saznajte ovdje