ORFEJ I EURIDIKA

Studenti oduševili opernim spektaklom u Lisinskom

31.03.2014 u 10:29

  • +13

Orfej i Euridika

Izvor: Promo fotografije / Autor: romo

Bionic
Reading

U prepunoj Dvorani Vatroslava Lisinskog u subotu, 29. ožujka, održana je prva izvedba opere Orfej i Euridika koja je nastala u suradnji triju zagrebačkih umjetničkih akademija, Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Studenti su svojim glazbeno-scenskim nastupom, raskošnim dizajnom kostima i scenografije te spretno uklopljenim videomaterijalom i dizajnom rasvjete oduševili prepunu Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog. Cijeli događaj odvio se pod dirigentskom palicom maestra Mladena Tarbuka, dok se za zahtjevnu režiju pobrinula studentica Marina Pejnović. Veliku ulogu Orfeja tumačila je Sonja Runje kojoj je ovo ujedno i diplomska produkcija na Muzičkoj akademiji. Euridiku je utjelovila Kristina Owais, dok je Amor bila Patricija Hitrec.

Izvedba je započela emitiranjem making–of filma redatelja Igora Husaka, koji je prikazao mukotrpan, ali i zabavan rad na umjetničkom djelu. Dokumentarni film je proizveden u nastavnoj produkciji Akademije dramske umjetnosti. Operni spektakl gledatelji su također mogli pratiti izravno i na HTV 3 programu.

Izvedbom opere studenti su stekli iznimno iskustvo koje ih stavlja korak bliže profesionalnoj karijeri, ali i brojna nova prijateljstva koja će u budućnosti uroditi novim suradnjama. Studenti će odigrati još dvije izvedbe opere u prostoru KD Vatroslava Lisinskog 30. ožujka i u ponedjeljak 31. ožujka.