SOLO POSITIVO

Starigrad Paklenica Festival seli u hrvatski Cannes

20.02.2015 u 09:35

Bionic
Reading

Međunarodni festival glazbenog dokumentarnog filma Starigrad Paklenica Film Festival (SPFF), pet godina nakon što se održavao u jedinstvenom ambijentu Nacionalnog parka Paklenice, seli u Opatiju gdje će se ovog ljeta održati od 1. do 6. kolovoza, pod nazivom Solo Positivo Film Festival

Direktor festivala Admir Ćulumarević rekao je da su kao organizatori bili zadovoljni i s Paklenicom, no kako je festival u međuvremenu 'narastao' i iz godine u godinu se povećavao broj festivalske ekipe i gostiju, promijenile su se i njihove prostorne potrebe.

Opatija je i geografski bolje smještena jer je blizu važnih središta, a s festivalskim sadržajima pokušat ćemo taj grad predstaviti kao hrvatski Cannes, rekao je Ćulumarević za Hinu. To možda zvuči pretenciozno, ali većina onih koji su imali priliku posjetiti Cannes tvrde da je Opatija i ljepša, dodao je.

Ćulumarević očekuje da će festival u Opatiji imati i više posjetitelja, s obzirom na to da Ljetna pozornica može primiti oko 2,5 tisuće ljudi, što je najviše na otvorenom nakon pulske Arene. Bit će to jedna od tri lokacije na kojoj će se festival u Opatiji održavati, a za druge dvije dogovori su još u tijeku.

Profil festivala ostaje isti, prikazivat će se ponajbolji glazbeni dokumentarni filmovi nastali u proteklih nekoliko produkcijskih godina, uz mnoštvo dodatnih sadržaja, atraktivnih filmskih i glazbenih gostiju.

Festivalski program još se sastavlja, a organizatori zasada najavljuju svjetsku premijeru filma 'Dino Dvornik: Manijak' na 6. Solo Positivo Film Festivalu.