velik zalogaj

Spielberg priprema seriju o Napoleonu po Kubrickovu scenariju

21.02.2023 u 22:06

Bionic
Reading

Steven Spielberg je otkrio u utorak da radi na snimanju televizijske serije po izvornom scenariju Stanleyja Kubricka o Napoleonu, koji je godinama ležao u ladici

'Radimo na velikoj produkciji serije u sedam nastavaka za američku mrežu HBO, po scenariju napisanom 1961.', rekao je Spielberg na tiskovnoj konferenciji u Berlinu. Spielberg je još prije deset godina govorio o tome da će snimiti mini seriju po tom scenariju, a čini se da je sada došao taj dan!

Kubrick koji je umro 1999. nije nikad završio veliki biografski film o Napoleonu Bonaparteu.

Steven Spielberg će na Berlinaleu primiti počasnog Zlatnog medvjeda za životno djelo koje je promijenilo filmsku povijest. Među njegovim najvećim uspješnicama su 'Ralje', 'E.T.', 'Schindlerova lista', 'Jurski park'.

Vratio se i snimanju 'Fabelmanovih', poluautobiografskog filma koji se u srijedu počinje prikazivati u Francuskoj, a priča je o njegovu odrastanju i o profesionalnim počecima.

U 76. godini Spielberg kaže da ga film 'jednako oduševljava', a pronaći priču za film 'više je od bilo čega u mom životu, osim možda rođenja djeteta', rekao je.

  • +7
Steven Spielberg Izvor: Profimedia / Autor: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia